Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prva leteća hitna pomoć u Hrvatskoj uskoro polijeće iz Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.08.2014. 19:40 
Naslov:  Prva leteća hitna pomoć u Hrvatskoj uskoro polijeće iz Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Leteća hitna pomoć drugi je naziv za zrakoplov za prijevoz pacijenata koji bi uskoro trebao po prvi put poletjeti iz osječke zračne luke gdje će mu biti i stalna baza.

Riječ je o zrakoplovu tipa Beechcraft King Air C 90 vrijednom oko pola milijuna američkih dolara i opremljenim lifeportom, uređajem koji imaju i vozila hitne medicinske pomoći, mostom za ukrcavanje pacijenata u zrakoplov i ležajem te bocama s kisikom, EKG uređajem, različitim inverterima te priključcima za dodatke poput inkubatora za nedonoščad ili hladnjaka za prijevoz ljudskih organa spremnih za transplantaciju. Cjelokupna oprema vrijedna je 65.000 američkih dolara.

Avion će imati bazu u osječkoj zračnoj luci a pilot će u njega morati sjesti po pozivu u roku od 60 minuta, odnosno tzv. “zlatnog sata”. Pilot odgovara na pozive HGSS službe koja traži i spašava ljude, dok leteća hitna pomoć dolazi u završnoj fazi, onda kada je potreban prijevoz pacijenta kući ili u matičnu bolnicu. Ovisno o pacijentu, u zrakoplov s njime ide i liječnik te medicinski tehničar.

Inače, riječ je o avionu kakvog nema nigdje u Hrvatskoj, pa čak ni u neposrednom susjedstvu, a najbliži se nalaze u Podgorici i u Austriji. Zrakoplov je već registriran u Hrvatskoj, ali za prvo polijetanje čeka se dopuštenje Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo koje bi trebalo uskoro stići.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Toni/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
N.N.
Offline
Ukupno postova: 290
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.08.2014. 17:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

strasno los clanak!!!
1. ispada da je zracna luka ili drzava kupila zrakoplov sto nije tocno, kupila ga je privatna firma kojoj je ZLO baza.
2. pilot ne odgovara na pozive hgssa i s njima nema nikakve veze. odgovara samo svom sefu koji isto tako nema nikakve veze sa hgss.
3. kakav zlatni sat? ajde molim vas osmislite mi jedan scenarij gdje bi zrakoplov bio potreban unutar zlatnog sata u Osijeku.
To bi zahtjevalo unesrecenog unutar max 30 minuta leta od Osijeka na mjestu gdje ce zrakoplov doci brze od hitne i da ima zracnu luku...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: