Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječani neće imati troškove za sanaciju odlagališta otpada Filipovica

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.08.2014. 9:47 
Naslov:  Osječani neće imati troškove za sanaciju odlagališta otpada Filipovica
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode priopćilo je da Osječani neće imati troškove za sanaciju odlagališta otpada Filipovica, za koju je raspisan natječaj za izvođača radova u vrijednosti nešto većoj od 9,5 milijuna kuna, jer je osigurano 100 posto sredstava za provedbu tog projekta.

Projekt sanacije odlagališta otpada Filipovica financira se sredstvima iz europskih fondova putem programa Zaštita okoliša za razdoblje 2007.-2013. Iz europskih fondova osigurano je 85 posto iznosa, odnosno 8,1 milijuna kuna, a ostatak od 1,4 milijuna kuna osigurao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Početak radova očekuje se na proljeće 2015. godine, a završetak je predviđen 2016., najavljuje Ministarstvo. Odlagalište otpada Filipovica udaljeno je tek oko dva kilometra od centra grada Osijeka, a u njegovoj neposrednoj blizini nalazi se stambeno naselje. Na toj lokaciji otpad se odlagao za vrijeme Domovinskog rata, od 1991. do 1995. godine, a procjenjuje se da je odloženo oko 54.280 tona komunalnog i industrijskog otpada. Ministarstvo ističe kako će sanacija Filipovice značajno doprinijeti zaštiti okoliša i podizanju kvalitete života stanovnika. Ministar Mihael Zmajlović istaknuo je kako je sanacija odlagališta Filipovica prvi projekt koji je Ministarstvo odobrilo za financiranje iz strukturnih fondova EU i za njegovu realizaciju osiguralo 100 posto sredstava.Grad Osijek je prošlog tjedna raspisao natječaj za odabir izvođača radova, koji će biti otvoren mjesec dana, a za dva mjeseca očekuje se potpisivanje ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem.





Tekst i foto: Radio Osijek/ HINA

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 26.08.2014. 10:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Makar nešto pozitivno...

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: