Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Špancirfest 2014.: 16. Špancirfest zatvara Parni Valjak

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.07.2014. 20:01 
Naslov:  Špancirfest 2014.: 16. Špancirfest zatvara Parni Valjak
Od 23.08.2014. 20:00 do 01.09.2014. 23:58 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[31.08.2014.] Baš u skladu s najavama - subota je bila savršen špancirfestovski dan: prepune ulice, raznovrsni program, veseli i razdragani posjetitelji. Cijeli dan su ulice i trgovi Varaždina bili puni špancirera, koje se zabavljali brojni performeri i ulični glazbenici. Park kreative je vrvio veseljem i talentom, a navečer su proključale i glazbene pozornice Špancirfesta.

Špancirfest festivalski orkestar odsvirao je prekrasan koncert u dvorištu Županijske palače s veselim, zabavnim i pametno odabranim programom u kojemu se moglo naći po nešto za svakog ljubitelja klasične glazbe, ali i ljude koji misle da s njom nemaju veze.

Stančić su napunili stari znanci - Lačni Franz, a Stari grad tri suvremena i popularna pankerska benda - Punčke, Kawasaki 3P te Brkovi koji su tisuće obožavatelja potpuno raspametili i natjerali da s njima otpjevaju svaki stih svake izvedene pjesme. Subota je bila i posljednja noć programa na Arena pozornici uz Dravu gdje je nastupao Gramophondzie.

Nedjelja je posljednji dan 16. Špancirfesta. Programa i sadržaja ima mnogo, cijeli je dan najavljeno lijepo vrijeme te je ovo sjajna prilika za posjetiti Varaždin i uživati u čaroliji Festivala dobrih emocija. Svi ulični programi, koji su u subotu izazvali oduševljenje su još uvijek tu uz dodatak produkcije iz EU projekta "Circus as a way of life", koja će se, umjesto na Starom gradu, održati na Korzu.

Navečer stiže prava poslastica, koju mnogi čekaju cijeli tjedan. U Županijskoj palači u 20 sati nastupaju sjajni varaždinski Groove on (bez naplate ulaznica) s svojim plesnim soul/funk repertoarom, u 21 sat na Stančiću svira zagrebačka atrakcija Pavel, a veliko finale na Starome gradu priredit će nam mlade dubrovačke zvijezde Silente te najdugovječniji, najpopularnijih i zasigurno jedan od najvažnijih hrvatskih bendova svih vremena - Parni valjak.


[28.08.2014.] Polovica Festivala dobrih emocija je iza nas. Iako ga je povremeno mučilo loše vrijeme, Špancirfest je u svom "sweet sixteen" izdanju već vidio nekoliko antologijskih koncertnih nastupa, ulični i kreativni programi skupljaju same pohvale, a o after tulumi kod Arene polako ulaze u legendu. No, tek smo na polovici i čeka nas bogati program do kraja festivala, s nekim manjim izmjenama.

Najprije četvrtak: na Trgu Miljenka Stačnića će zasvirati Cinkuši, nakon kojih, oko 22.30, nastupa veliki i toliko čekani pa onda zbog proloma oblaka prekinuti, Laibach. Podsjećamo, kupci ulaznica za koncert Siddharte/Laibacha, koji to još nisu učinili, mogu s njima besplatno ući na jedan od preostalih koncerata na Starome gradu. Ulični programi poput Soulfingersa ili Čarolije stvaranja su sa srijede, zbog prijetnje s neba, prebačeni na četvrtak. Točne lokacije i vremena provjerite na našem programu. U Županijskoj palači svira Tedi Spalato, a svi ostali sadržaji idu prema rasporedu.

Za vikend će se na glavnoj pozornici kod Starog grada izredati velika hrvatska, regionalna, ali i svjetska imena. Stari grad će u petak 29.08. rasplesati energizirana kombinacija. Najprije stižu legendarni Stereo MC's, a potom se na pozornicu penju miljenici Špancirfesta Kiril Djaikovski s TK Wonder i MC Wasph. Subota, 30.08. je rezervirana za pankerski zvuk Brkova, Punčki i Kawasaki 3P, a finalnu će noć, 31.08. će nakon što nas raznježi dubrovačka atrakcija Silente, raspjevati "hrvatski Stonesi", veliki, neponovljivi Parni valjak. Parni valjak je bend koji u potpunosti sažima sve ono što Špancirfest čini posebnim festivalom - njihove pjesme premošćuju generacije, a šire ogromnu količinu pozitivne energije spajajući ljude raznih glazbenih ukusa. Biti će to pravi, veliki, špancirfestovski finale za pamćenje.

Da je Špancirfest zaista jedno od žarišta kulturnog turizma u Hrvatskoj, posebice kontinentalnoj, potvrdio je i posjet ministra turizma Darka Lorencina koordinacijskom sastanku programa Hrvatska 365 (PPS), kojim se sustavno želi na inozemnom tržištu promovirati destinacije i događanja koja se zbivaju izvan glavne turističke sezone. Špancirfest i Varaždin su odabrani za domaćina koordinacijskog sastanka upravo zbog iznimne vrijednosti festivala i stvorenog brenda te sve veće prepoznatljivosti Špancirfesta izvan granica Hrvatske.

To je potvrdio i g. Lorencin koji je tom prigodom rekao: "Ovo je projekt kakvih trebamo još mnogo kako bismo produljili sezonu. Špancirfest je primjer inovativnog, zanimljivog i kreativnog turističkog proizvoda koji privlači turiste u destinaciju i stvara sadržaj izvan glavne turističke sezone i to na hrvatskom kontinentu.".


[08.08.2014.] Špancirfest Arena pozornica posjetiteljima željnima ludog provoda za vrijeme trajanja festivala (22.–31. kolovoza) nudi ludu cjelonoćnu zabavu od 22 pa sve do 6 sati ujutro. Za sve partijanere i ove je godine organiziran PAN bus koji će ih sigurno dovoziti na i odvoziti s Arena pozornice.

Iako je Špancirfest prepun svakodnevnih događanja, koncerata, performansa i zabave, mnogi posjetitelji Festivala dobrih emocija traže još uzbuđenja. Za njih Špancirfest već niz godina priprema zanimljiv i relevantan after program, koji se udomaćio na Arena pozornici uz sportsku dvoranu na Dravi.

I ove godine na Arena pozornici uz Dravu nastupiti će mnoga zvučna imena domaće i svjetske scene elektronske glazbe. Najzvučnije ime je svakako hrvatski virtuoz techno produkcije Petar Dundov, kojem će ove godine pripasti čast otvorenja programa Arena pozornice (22.8.). Atmosferu Ultre i drugih velikih festivala donijeti će EDM zvijezda Beltek, a veliki broj obožavatelja razveselit će se povratku house majstora i hit-makera Gramophonedzie. Posebna atrakcija će zasigurno biti i nastup popularne Remi iz grupe Elemental koja se dokazala kao vladarica pozornice i u ulozi MC-a pa se pripremite vidjeti je i u ulozi u kojoj to možda niste navikli - kao vokalnu pratnju Chew The Fat! Croatia ritmovima na afteru poslije koncerta Stereo MC’s i Kirila (29.8.)

Pozornica Arena ima i retro štih pa će tako nedjeljni after nakon Urbana i 2Cellos (24.8.) biti ispunjen nostalgičnim povratkom u zvuk 90-ih na Dance Hard partyu pod vodstvom DJ Kneže, a noć nakon koncerta kultnih Blondie na Starome gradu (ponedjeljak 25.8.), rezervirana je za već tradicionalno urnebesnu rock trash zabavu pod dirigentskom DJ palicom rezidenta pozornice - Maria Kovača.

Kao podrška headlinerima ove će godine nastupiti mnogi manje poznati ili mladi predstavnici domaće DJ scene, kojima će se dati važna prilika da nastupe i pokažu svoj talent u vrhunskim produkcijskim uvjetima, kakve pruža Arena pozornica Špancirfesta.

Kao i svake godine, za špancirere željne zabave do jutra, osiguran je besplatni i sigurni prijevoz do Špancirfest Arena Pozornice PAN busevima. PAN busevi će od 23 sata pa sve do 6 sati ujutro, svakih pola sata prometovati kružnom rutom na relaciji Trg slobode – Arena Varaždin – Trg slobode.

Ulaznice za Arena pozornicu Špancirfesta mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima te putem Entrio online prodaje.

Dostupan je ograničen broj festivalskih ulaznica za Arena pozornicu po cijeni od 159 kuna za šest večeri, te neograničen broj dnevnih ulaznica od 19 do 69 kuna, ovisno o večeri s tim da je cijena ulaznice do ponoći uvijek niža.

Program Špancirfest Arena Pozornice 2014 :

Petak, 22. kolovoza 2014.
Petar Dundov, DJ Deeg, Mandrax

Subota, 23. kolovoza 2014.
BELTEK, Tony D, Dennie

Nedjelja, 24. kolovoza 2014.
Dance Hard 90s party - DJ Kneža

Ponedjeljak, 25. kolovoza 2014.
DJ Mario Kovač - Blondie after party

Petak, 29. kolovoza 2014.
Chew The Fat! Croatia
YESH feat. REMI (Elemental), Good Fellaz

Subota, 30. kolovoza 2014.
Gramophonedzie, Supersonics, Chamae


[04.08.2014.] Uz kultne njujorške Blondie te zagrebačke rokere Malehookers, na glavnoj pozornici Špancirfesta će u ponedjeljak 25. kolovoza, nastupiti i jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih hrvatskih bendova u posljednjih 30 godina - Psihomodo pop.

Time se program jedne od najzanimljivijih festivalskih večeri Špancirfesta u potpunosti zaokružio. Psihomodo pop s Blondie dijele mnoge glazbene uzore, a i sami su od pankerskih početaka, kroz više od tri desetljeća postojanja prošli kroz nekoliko stilskih faza, sa svakom potvrđujući središnje mjesto na hrvatskoj sceni.

Podsjećamo, akcijski popust za kupnju dnevnih ulaznica po principu 4+1 traje do utorka 5. kolovoza (uključujući i utorak). Ulaznice 4+1 mogu se kupiti isključivo putem Entrio online prodaje. Kod odabira kupnje odaberite pet dnevnih ulaznica u sustavu, od kojih će onda jedna automatski biti GRATIS.


U Varaždinu je, na konferenciji za novinare, predstavljen program 16. Špancirfesta - festivala dobrih emocija.

"Na Špancirfestu nas očekuje 10 dana kvalitetnih programa, dobre zabave i dobrih emocija. Festival će poprimiti drugačiji izgled, podići ćemo kvalitetu izlagačkog prostora te istaknuti estetiku varaždinskih ulica. Cilj nam je povećanje turističkog prometa u Varaždinu pa će se po prvi put ove godine prodavati paket aranžmani u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu", istaknula je Branka Tropp, direktorica ureda Turističke zajednice grada Varaždina prilikom predstavljanja cjelokupnog programa ovogodišnjeg Špancirfesta u varaždinskom restoranu Zlatna Guska.



"Špancirfest predstavlja Varaždin i Varaždince spojem kreative, kulture, glazbe, gastronomije, enologije te dobrim emocijama. Njegov kulturni, ali i gospodarski utjecaj na grad i regiju je velik. Procjena je da se uloženo u Špancirfest tijekom tih 10 dana vrati barem osam do devet puta, kroz promet kod ugostitelja, trgovaca, a konačnici se puni i proračun grada. Važno je spomenuti i reklamu koju Špancirfest odradi za grad, kao jedan od najvažnijih brandova Varaždina. Ove godine je u prvih šest mjeseci porastao broj dolazaka turista u Varaždin za 15 posto, a broj noćenja je veći za 14 posto u odnosu na isti period prošle godine", rekao je gradonačelnik Varaždina i predsjednik Turističke zajednice grada Varaždina Goran Habuš.



Na konferenciji su se novinarima obratili i predstavnici sponzora Špancirfesta, Petra Košćak Hopwood ispred Vindije, Petra Švarc u ime sponzora piva Pan te Igor Čutuk iz Coca Cole koji su izrazili oduševljenje programom i zadovoljstvo što i ove godine mogu podržati najveći hrvatski festival.

"Slatkih šesnaest" godina Špancirfesta:
Skriveno: 
Od 22. do 31. kolovoza, će se na ulicama i trgovima varaždinske povijesne gradske jezgre održati Špancirfest. I ove godine je Špancirfest evoluirao, istražujući nove putove za nadogradnju i poboljšanje programa i produkcijskih uvjeta, ali zadržavajući svoj prepoznatljivi duh, jedinstvenu atmosferu i dobre emocije, koje su ga pretvorile u najpopularniji hrvatski festival.

Špancirfest je najvrjedniji varaždinski turistički brand te najveći hrvatski festival, koji u deset dana trajanja svake godine privuče oko 200.000 posjetitelja. Stoga ne čudi da je ugledni The New York Times, Varaždin uvrstio na popis „52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.“, da je popularni britanski turistički vodič „Rough Guides“ Festivala dobrih emocija stavio na popis najboljih hrvatskih festivala te da je Hrvatska turistička zajednica Špancirfest proglasila jednim od TOP 10 hrvatskih turističkih događanja u 2014. godini.

Špancirfest je mnogo više od popularne i kvalitetne kulturno-turističke manifestacije. On je jedan od generatora razvoja Varaždina i regije, doprinio je obnovi gradske jezgre, drugačijem poimanju njezine vrijednosti u turističkom smislu te je aktivirao potencijale, koji Varaždin razvijaju u nezaobilaznu kulturnu i turističku destinaciju.
Iako se s godinama mijenjao, a u posljednje vrijeme napravio i značajan iskorak prema širem, regionalnom okruženju Hrvatske, Špancirfest je ostao vjeran Varaždinu, kreativnoj i životnoj snazi njegovih stanovnika te svake godine, a u 2014. posebno, u program uključuje mnoge varaždinske umjetnike i kreativce.
S obzirom da Špancirfest oko 87% proračuna prihoduje na tržištu, realizacija željenog festivalskoga programa izravno je ovisna o podršci sponzora, koju nije lako osigurati u nepovoljnim gospodarskim uvjetima. No, s ponosom možemo potvrditi da će 16. Špancirfest u svakom pogledu napraviti novi kvalitativni iskorak i podići se na novu razinu.

Glazbeni program
Glavna pozornica Špancirfesta, pokraj Starog grada, otvoriti će se nesvakidašnjim spektaklom - koncertom Varaždin 90’s All Stars banda (22.8.), super grupe sastavljene od iskusnih varaždinskih glazbenika koji će predstaviti iznimno živu i kvalitetnu varaždinsku rock scenu 90-tih. Iz niske velikih regionalnih i svjetskih imena, koja će potom nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici, posebno valja izdvojiti kultne njujorške Blondie, koji sviraju u ponedjeljak 25. kolovoza te slavne Stereo MCs, koji će Špancirfest rasplesati u petak, 29. kolovoza.

Uz Stari grad, tu je ponovno popularna i stilski veoma raznolika pozornica na Trgu Miljenka Stančića. Iako svi koncerti zaslužuju posebnu pažnju, izdvojit ćemo zborski spektakl Viva Vox (22.8.), genijalce ritma Les Tambours du Bronx (23. 8.), ali i Radu Šerbedžiju i njegov Zapadni kolodvor (24. 8.) te nastup legendarnog Lačnog Franca (30.8.).

Umjesto pozornice na Korzu, ove godine će se otvoriti novi prostor - dvorište Županijske palače, koje je mnogo primjerenije uživanju u profinjenijem programu kojeg pokriva ta treća glazbena scena Špancirfesta. Ona će donijeti zanimljivu kombinaciju glazbe i teatra, a svakako treba izdvojiti nastup suvremene dive sevdaha Amire Medunjanin sa programom „Amulette“ (22. 8.). Posebni značaj imaju i dva subotnja koncerta (23. i 30. 8.) jedinstvenog Špancirfest festivalskog orkestra u suradnji s Komornim mješovitim zborom i orkestrom Kapela Paulina Warasdin, sastavljenoga od ponajboljih varaždinskih klasičnih glazbenika i okupljenog posebno za ovu priliku.

Iako na Korzu neće biti pozornice, glavni gradski trg biti će prepun glazbe jer će na njemu, u primjerenijem formatu i uz izravni kontakt s publikom, nastupiti brojni glazbeni sastavi i projekti prilagođeni otvorenom prostoru, od posebnog izdanja otkačenih Soulfingersa do jedinstvenog European Symbolic Orchestra.

Ulični program
Ulični program, svojevrsna duša i srce Špancirfesta, u 2014. biti će kvalitetniji nego ikad. Na ulicama i trgovima Varaždina nastupiti će vodeći europski performeri, umjetnici te profesionalne skupine novog teatra, a uz njih će se ugostiti i prvi međunarodni susret verglaša, te cijeli niz što poznatih, što potpuno novih nastupa i događanja, od onih obilježenih poviješću tradicijom pa sve do završne produkcije EU projekta „Circus as a way of life“. I ulični svirači biti će brojniji no ikad s posebnim naglaskom na vrhunske varaždinske glazbenike, a povećanom otvorenošću i prohodnošću Korza i glavni će gradski trg moći ugostiti više i češće nastupe glazbenika i performera.

Park kreative
Ovogodišnji program Parka kreative sastavljen je od vrhunskih kreativnih radionica pod vodstvom eminentnih profesionalnih mentora. Vraćaju se i popularne dječje predstave, a nakon svake od njih biti će organizirane dodatne tematske radionice tako da zabave, edukacije i poticanja na kreativnost za najmlađe zasigurno neće nedostajati.

Kao posebni dodatak javnom prostoru Parka kreative, kreirati će se i za igru prepustiti nove interaktivne i zabavne igračke izrađene od recikliranih materijala od kojih će dio, možda i ostati u parku nakon Špancirfesta.

Uska ulica
Uska ulica i ove godine ostaje ulica umjetnika, ovaj puta namijenjena mladim, svježim snagama uz dodatak jednako mladih, ali već afirmiranih produkt-dizajnera. Špancirfest upravo na području razvoja lokalne kreativne industrije, koju aktivno potiče i promiče, pokazuje svoju snagu i ulogu generatora novih, kreativnih, ali i komercijalnih ideja, a dio tih nastojanja je upravo i prilika da mladi umjetnici dobiju priliku izravno sudjelovati na velikoj kulturno-turističkoj manifestaciji pod posebno povoljnim uvjetima.

Što još?
Varaždinske ulice biti će ponovno ukrašene cipelama i njihovim tragovima, a novo će ruho dobiti i kućice te štandovi. Posjetitelji će ponovno moći razgledati, kupiti, kušati i popiti nešto iz bogate izložbeno-prodajno-gastronomske palete koju Špancirfest nudi svake godine, a posebnost je da će se posebno svojim okusima, ukusima i vizurama predstaviti Turistička zajednica Kvarnera. Za one kojima, nakon završetka redovno programa, treba još uzbuđenja tu je i popularni after-program na koji će voziti Pan noćni bus.






Zadnja promjena: Redakcija 031; 31.08.2014. 10:15; ukupno mijenjano 8 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
jacika
Offline
Ukupno postova: 296
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.08.2014. 12:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I mi snage za Špancir imaamooo: upravo u čast za otvorenje u Muzeju anđela prvi veći samostalni koncert ima mladi osječki glazbenik Andrej Dorić (čak i pjesmu o anđelima / sa svojim autorskim timom) - kao i udruga Anđeo prigodnu kreativnu radionicu: angelsmuseum.com/?p=1015

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: