Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Učenici sastavljaju modele iz mašte koristeći elemente iz konstruktorskih kutija!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.08.2014. 19:57 
Naslov:  Učenici sastavljaju modele iz mašte koristeći elemente iz konstruktorskih kutija!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 18. do 22. kolovoza održana je radionica 12. Ljeta u Domu tehnike pod nazivom Konstruktorstvo .

15 polaznika radionice "konstruktorstvo", koju je organizirala Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, imali su pet dana vremena za sastavljanje raznih modela uz pomoć elemenata iz EITECH konstruktorskih kutija.



Uz stručno vodstvo voditelja radionice Vjekoslava Jakopovića učenici su se upoznali sa elementima konstruktorskih kutija, vrstama alata, ispravnim i sigurnim načinom rukovanja alatom, konstruktorskim shemama i načinom na koji se one čitaju kako bi uspješno sastavili odabrani model.



Skupina je bila dobno šarolika, najmlađi učenik završio je 1. razred, a najstariji 6. razred, no kako imamo poveći broj konstruktorskih kutija namijenjenih različitoj dobi svatko je uspio pronaći više zanimljivih modela koji će sastavljati. Kako su svi polaznici izrazito maštoviti intenzivno su radili na modelu iz mašte. Neki od izrađenih model su: cvijet, mač, jedi ratnik i mnogi drugi. Da ovaj trud i vrijeme koji su učenici uložili u izradu modela nebi ostao nezapažen, u petak 22. kolovoza 2014. u 11:30 u konferencijskoj dvorani Doma tehnike bit će održana podjela diploma polaznicima, ali će isto tako biti postavljena izložba učeničkih radova koji su nastali kao rezultat ovog petodnevnog druženja. Podjelu diploma i izložbu mogu posjetiti roditelji i rođaci, ali isto tako i svi zainteresirani učenici i građani koji žele vidjeti što se sve može izraditi iz jedne obične konstruktorske kutije.



Kao i u već održanim radionicama, tako i se u ovoj tražilo mjesto više, no zbog specifičnih uvjeta rada i prostornih ograničenja nismo bili u mogućnosti primiti više od 15 učenika.



Slijedeća, a ujedno i zadnja radionica 12. ljeta u Domu tehnike koja će se održati od 25. do 29. kolovoza je radionica "Zrakoplovno modelarstvo". Na žalost radionica je popunjena i ne može se više u nju upisati.



Također, ovom prilikom želimo obavijestiti učenike i roditelje da se već sada mogu upisati u radionice Centra tehničke kulture koji sa radom kreće zadnju subotu u rujnu.







Tekst i foto: Terezija Glavašić, prof.

najava: Ljeto u Domu Tehnike 2014. [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.08.2014. 20:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I ja bih takve igračke Smile

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: