Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započela podjela žutih kanti za plastični otpad u stambenim zgradama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.08.2014. 10:16 
Naslov:  Započela podjela žutih kanti za plastični otpad u stambenim zgradama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prošlog tjedna započela je sljedeća faza podjele žutih kanti za razvrstavanje plastičnog otpada. Prvih nekoliko stambenih zgrada na Vijencu Ivana Meštrovića i Sjenjaku svoje je posude već dobilo, a postupno će ih dobivati i ostale zgrade.

Ukupno se u stambenim zgradama planira podijeliti 1300 žutih kanti zapremine 360 litara. Podsjetimo, riječ je o IPA projektu prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija, a u prvoj fazi projekta, prošle godine, tvrtka Unikom podijelila je Osječanima plastične vrećice za razvrstavanje plastičnog otpada koji ne ulazi u program povrata ambalaže.

U Unikomu se nadaju kako će podjela žutih posuda stambenim zgradama u velikoj mjeri smanjiti količinu plastičnog otpada koji završava na odlagalištu, otprilike kao što je bilo s papirom koji se razvrstava u plave kante. Dok je 2010. godine na taj način prikupljeno 70 tona papira, prošle godine ta se brojka popela na čak 1550 tona, s tendencijom da ove godine bude još veća. Prošle godine u Osijeku je prikupljeno 110 tona plastičnog otpada, a ove bi se godine ta brojka mogla i udvostručiti.

Inače, u žute kante građani mogu stavljati plastične boce i čaše, plastične vrećice, ambalažu od jestivog ulja, folije te različite vrste ambalaža (ambalažu od destilirane vode, kozmetike, sredstava za čišćenje te sredstava za dezinfekciju).

Idućeg tjedna Unikom će predstaviti raspored podjele žutih posuda po zgradama, kao i sve druge važne pojedinosti koje građani trebaju znati.



Tekst: M.M./Osijek031.com



Pročitajte i..
Uskoro stižu žute kante za razvrstavanje plastičnog otpada
Od danas obavezno razvrstavanje otpada
Osječani i Unikom započeli s razvrstavanjem 7 vrsta otpada

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: