Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



9 zlatnih i 4 srebrne medalje za VK Iktus u Mohaču

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.08.2014. 13:10 
Naslov:  9 zlatnih i 4 srebrne medalje za VK Iktus u Mohaču
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na Dunavu u Mohaču održan je prvi dan regate Dunavskoga kupa. Kako je bilo i očekivano, veslačice i veslači Iktusa imali su zapaženi nastup te se već sada može najaviti učvršćivanje vodeće pozicije u ovogodišnjem Dunavskom kupu. Natjecanja se nastavljaju i danas.

HVK Vukovar odustao je od ovogodišnjeg nastupa u Mohaču tako da je Iktus bio jedini klub iz Hrvatske. Od osnivača Dunavskoga kupa tu su, dakako, bili i klubovi iz Novog Sada, Palića, Baje i Mohača te još nekoliko veslačkih klubova iz mađarskih gradova Győra, Szegeda, Agarda, Csongrada i Kalocse. Natjecatelji iz Iktusa sudjelovali su u 11 od ukupno 19 današnjih disciplina, a nastupilo je ukupno 15 posada. Ukupno je osvojeno 9 zlatnih medalja i četiri srebrne, a osvojene su i dvije četvrte pozicije.



Ponovno su briljirale posade starijih i mlađih juniorki i juniora te starijih kadetkinja i kadeta. Najbolja među A juniorkama u skifu bila je Mia Drkulec, a među A juniorima Borna Srb i Mario Milić u dvojcu bez kormilara. U Mohač je Iktus poslao najviše B juniora i A kadeta te su u tim kategorijama osvojene i najbrojnije medalje.

Zlatom su se okitile kadetkinje u dublovima - Aria Cvitanović i Ozana Prisuda u svojoj skupini te Petra Sanseović i Lea Lamza u svojoj. Odlični su bili i njihovi vršnjaci u dublovima te su najbolji u svojim skupinama bili dublovi Marka Iže i Leona Juga te Patrika i Antona Lončarića. Uvjerljivo je pobijedio i B junior Dino Steiner u svojoj skupini skifista te njegov vršnjak Ivan Ante Grgić u drugoj skupini. Posljednje zlato u prvom danu natjecanja osvojili su i Iktusovi veterani u osmercu koji su se borili protiv domaćina iz Mohača. Za Iktus su veslali veterani- Duško Crnomarković, Saša Bajamić, Mario Staščik, Ante Vekić, Branimir Pekić, Denis Ambruš, Željko Betlehem i Branko Jovanovac (kormilar je bio Marko Iža).



Druga mjesta i srebrne medalje osvojili su kadetski dubl Dejana Jurkovića i Dominika Halilovića, dvojac bez kormilara B juniora u kojem su veslali Krešimir Forjan i Mislav Konjik, četverac s kormilarim B juniora (K. Forjan, M. Konjik, D. Steiner i I. A. Grgić, korm. Marko Pirić), te četverac na pariće B juniorki u kojem su veslale Teuta Lea Stojaković, Anđela Ćaćić, Daria Ćaćić i Zlata Pinotić.



Nešto su manje sreće danas u Mohaču imali skifisti- A juniorka Leira Stojaković i B junior Marijan Lovković koji su osvojili četvrta mjesta.





Tekst i foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
SrodnaDuša
Offline
Ukupno postova: 168
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.08.2014. 22:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Čestitke svima!

_________________
"Gospodine, čuvaj nas... od svojih 'sljedbenika'!" (s jednog grafita u Londonu)
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: