Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: Tradicionalna podjela napitaka hodočasnicima u Aljmaš [2014.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.08.2014. 12:28 
Naslov:  HNS: Tradicionalna podjela napitaka hodočasnicima u Aljmaš [2014.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Županijska organizacija Hrvatske narodne stranke Osječko-baranjske županije na čelu s predsjednikom Stjepanom Čurajem, osmu godinu za redom organizira podjelu napitaka hodočasnicima u Aljmaš, na blagdan Velike Gospe, 15.08 od ponoći, na lokaciji kod nogometnog igrališta u Sarvašu. Kao i svake godine dijelit će se voda, sok, kava i čaj svima onima koji prema Aljmašu prolaze ovom rutom.

Tekst: Bojan Tojagić v.r., Tajnik HNS-a ŽO Osječko-baranjske županije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.08.2014. 9:57 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč lošijem vremenu i ove je godine kroz Sarvaš prošao veliki broj hodošasnika koje su na lokaciji nogometnog igrališta, već osmu godinu za redom, dočekali HNS-ovci s toplim i hladnim napitcima.

Od ponoći do 7 sati podijeljeno je oko 2.000 napitaka. Veliki broj hodočasnika koji svake godine prolaze ovaj put istaknuli su zadovoljstvo što je tradicija ove humanitarne akcije nastavljena pogotovo što je starijim osobama vrlo teško sa sobom nositi potrebnu količinu vode, kave ili čaja na fizički zahtjevan put. Iz toga će razloga HNS-ovci i sljedećih godina nastaviti s ovom tradicijom pružajući hodočasnicima "stajalište" na kojem se mogu osvježiti i odmoriti.

Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu datira iz davne 1704. godine i jedno je od najstarijih i najposjećenijih Gospinih Svetišta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Smješteno je 25 kilometara istočno od Osijeka, na ušću rijeke Drave u Dunav. U Domovinskom ratu svetište je potpuno porušeno. S povratkom stanovništva ono je posvema iznova izgrađeno i Gospa od Utočišta opet okuplja oko svoga lika svoje štovatelje. Tokom godine kroz Svetište prođe između sto i 150 tisuća hodočasnika.

Tekst: Bojan Tojagić v.r.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: