Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: "Inicijativa HNS-ovog ogranka Retfala – Park za pse"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65890
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.08.2014. 11:41 
Naslov:  HNS: "Inicijativa HNS-ovog ogranka Retfala – Park za pse"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U prostorijama GČ Retfala J. J. Strossmayera 200 u srijedu 06. kolovoza 2014. s početkom u 12:00 sati održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena "Inicijativa HNS-ovog ogranka "Retfala – Park za pse“. Govornici su bili članovi Ogranka:

- gosp. Branko Vidović, predsjednik Kinološkog društva Osijek
- gosp. Josip Radko, tajnik HNS-a ogranka Retfala, podružnice Osijek
- gđa. Renata Žuža, vijećnik Gradskog vijeća Grada Osijeka

S ciljem nastavljanja izgradnje parkova za pse HNS-ov ogranak Retfala prepoznao je potrebu građana GČ Retfala za istim takvim na području svoje četvrti. „Inicijativa predstavlja svojevrsni nastavak trenda izgradnje parkova za pse koji Grad Osijek u suradnji s Unikomom financira na lokacijama gdje su prepoznate potrebe za istima. Učestalim razgovorima s građanima i osluškivanjem njihovih potreba, zaključili smo da jedna od najvećih gradskih četvrti svakako zaslužuje imati park za išetavanje pasa gdje će vlasnici bezbrižno moći pustiti svoje ljubimce da uživaju bez bojazni od ugroze drugih korisnika parkova i zelenih površina na području Retfale poput djece i njihovih roditelja“, istaknuo je gospodin Branko Vidović, predsjednik Kinološkog društva Osijek.

„Smatramo da kruna nasipa uz rijeku Dravu koja se proteže cijelom dužinom Retfale, bez obzira na njegovu dužinu nije dostatna za potrebe Retfale pa ćemo stoga predložiti alternativne lokacije. Za početak, želimo napraviti pravu urbanu cjelinu u „Žutom naselju“ tako da se predložena lokacija uklopi u već postojeća igrališta kako za odrasle tako i za djecu. Radi se o lokaciji na već postojećoj zelenoj površini na potezu bočalište - Kozjačka ulica uz groblje, čije se prednosti prirodni hlad od drveća, ali i sjena zgrada, fizička odvojenost, prirodno šetalište, blizina ostalih urbanih cjelina“, rekla je gospođa Renata Žuža, gradska vijećnica.

Osim o Parku za pse, predstavljena je i druga inicijativa ogranka Retfala koja predstavlja svojevrsni nastavak prvobitne inicijative, a odnosi se na uređenje zelenih površina, igrališta i parkova na području GČ Retfala, s ciljem povećanja sigurnosti korištenja istih.

„U drugoj fazi provedbe naše inicijative zalagati ćemo se i za ograđivanje dječjih igrališta s ciljem povećanja sigurnosti naših najmlađih sugrađana. Primjer gdje je potrebna intervencija je igralište smješteno uz prometnicu oko parkirališta u sklopu tržnice u Naselju Ljudevita Posavskog. Na toj lokaciji sprave s kojima je igralište opremljeno nalaze se svega nekoliko metara od prometnice! Iz razgovora s roditeljima koji redovno dolaze sa svojom djecom opustiti se i zabaviti na igralište u Naselju Ljudevita Posavskog, proizašla je ideja o instalaciji ukrasnih ogradica koje obavljaju svoju funkciju, a istovremeno zadovoljavaju estetske standarde te uljepšavaju prostor igrališta po uzoru na one koje se već koriste na ostalim dječjim igralištima u gradu.“, zaključio je Josip Radko, tajnik HNS-a ogranka Retfala.


Tekst: Bojan Tojagić, mag.iur.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: