Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



380 socijalno ugroženih obitelji čeka gradski stan

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65867
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.08.2014. 14:38 
Naslov:  380 socijalno ugroženih obitelji čeka gradski stan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na listi za gradski stan u Osijeku trenutačno čeka gotovo 400 kandidata za stambeno zbrinjavanje, a u proteklih godinu dana tek je 13 obitelji zbrinuto na taj način.

380 socijalno ugroženih obitelji u Osijeku još uvijek se nalazi na listi za korištenje stanova koji su u vlasništvu Grada. U proteklih godinu dana tek ih je 13 uspjelo to i ostvariti, a jedan od njih je i Tomislav Patajac kojemu je gradonačelnik Ivan Vrkić danas uručio ključeve gradskoga stana u Bosutskoj ulici broj 17.



Zahvalivši se gradonačelniku Tomislav Patajac je istaknuo kako njegovoj četveročlanoj obitelji do sada nije bilo lako živjeti u 30-ak četvornih metara stana koji su do sada koristili. Novome će se stanu najviše radovati njegove kćeri - djevojčice od 14 i 6 godina, koje će konačno dobiti svoju sobu.



Gradonačelnik Ivan Vrkić napomenuo je kako 13 stanova u godini dana nije dovoljno i dodao kako se trenutačno gradi zgrada sa 60-ak stanova u Umaškoj ulici, od kojih bi se dio dao u najam kandidatima s liste za stambeno zbrinjavanje. 30-ak bi ostao u vlasništvu Grada, a o prodaji preostalih 30 stanova iz zgrade u Umaškoj ulici pregovara se s Ministarsvom branitelja. Od tih bi sredstava Grad Osijek kupio stanove na drugim mjestima, kako bi se oni pravilnije rasporedili po cijelome gradu.



Poslušajte i...
Tomislav Patajac i Ivan Vrkić


Tekst i foto: Krunoslav Inhof/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: