Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Motivi jučerašnjeg stravičnog ubojstva i dalje nerazjašnjeni

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.07.2014. 14:01 
Naslov:  Motivi jučerašnjeg stravičnog ubojstva i dalje nerazjašnjeni
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[29.07.2014.] 10.000 kuna pomoći za malodobnu djecu stradalih supružnika Petričević


Na konferenciji za medije u PU Osječko – baranjskoj predstavljeni su detalji istrage jučerašnjeg stravičnog ubojstva i samoubojstva u caffe baru Tiho u ulici svetog Leopolda Mandića u Osijeku koji su šokirali Osječane.

Prema službenim podacima, Ivica Petričević zvani Musa (59) ubio je iz poluautomatske puške koju je nelegalno držao suprugu Slađanu (39) i gosta lokala Dragu L. (47) Kao što smo već pisali, napadač je nakon konzumacije pića i kraće prepirke s gostima i konobaricom/suprugom, iz svog osobnog vozila uzeo poluautomatsku pušku s kojom je s više hitaca usmrtio gosta lokala i konobaricu. Policija tvrdi da je prilikom pucnjave prvo pucao na Dragu L., a tek nakon nekoliko minuta i na suprugu koja je pokušala pobjeći ispalivši joj tri metka u gornji dio tijela s leđa.

Nakon višesatnih pregovaranja policijski su službenici iza 16:30 h iz unutrašnjosti lokala začuli pucanj. Po ulasku u lokal utvrđeno je da je osumnjičenik počinio samoubojstvo i to istim oružjem kojim je prethodno počinio dvostruko ubojstvo. Na mjestu događaja pronađene su i dvije ručne bombe M-75 ali, suprotno nekim jučerašnjim navodima, počinitelj nije policajcima prijetio njihovim aktiviranjem.

Tijekom jučerašnje višesatne krize policiji je više osoba nudilo pomoć kako bi napadača nagovorile na predaju. Među njima je navodno bila i njegova starija kći (16) i brat, koji je navodno posljednja osoba s kojom je ubojica razgovarao o mogućoj predaji.

U PU su potvrdili da Petričević nije imao dosje u policiji zbog sukoba sa zakonom. Pretragom stana i kuće, policija je kod Petričevića pronašla više eksplozivnih tvari i streljiva - kilogram TNT eksploziva, jednu ručnu bombu, tri metra sporogorećeg štapina, jednu protupješadijsku minu, a u dvorištu je pronađena i stabljika marihuane.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva tijela smrtno stradalih su prevezena na odjel patologije KBC-a Osijek gdje će biti izvršena obdukcija. Napadač i ubijena su bili supružnici iza kojih su ostale dvije maloljetne kćerke, a motivi zbog kojih su osobe stradale za sada su nerazriješeni, iako glasine kažu da je motiv napadačeva ljubomora i sumnja da ga žena vara.

Tekst: M.M./Osijek031.com




Detalje istrage jučerašnjeg ubojstva osoba u lokalu u ulici svetog Leopolda Mandića u Osijeku na konferenciji za novinstvo priopćio glasnogovornik PU Osječko - baranjske Darijo Premec.

Pedesetdevetogodišnjak je nakon konzumacije pića s gostima i kraće prepirke, iz svog osobnog vozila uzeo poluautomatsku pušku s kojom je s više hitaca usmrtio 47-ogodišnjaka, gosta lokala, i 39-godišnjakinju.

Nakon višesatnih pregovaranja policijski su službenici poduzimali mjere uhićenja i eventualne predaje iza 16 sati i 30 minuta začuli su pucanj, rekao je glasnogovornik Darijo Premec. Nakon ulaska policije utvrđeno je da je osumnjičenik počinio samoubojstvo, istim oružjem kojim je i počinio dvostruko ubojstvo. Na mjestu događaja pronađene dvije ručne bombe M-75, ali počinitelj nije policajcima prijetio njihovim aktiviranjem.

Pregledom stana i kuće koju koristi pedesetdevetogodišnjak pronađeno je više eksplozivnih tvari i streljiva, a u dvorištu i stabljika marihuane.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva tijela smrtno stradalih su prevezena na odjel patologije KBC-a Osijek gdje će biti izvršena obdukcija.

Pedesetdevetogodišnjak i 39-ogodišnjakinja su bili supružnici, a motivi zbog kojih su osobe stradale za sada je nerazriješen, rekao je Premec.

Poslušajte i..

Darijo Premec




Tekst: Stjepan Filipović/Radio Osijek
Foto: Darko Grundler/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
[FOTO] Dvostruko ubojstvo i samoubojstvo: Nakon višesatnih pregovora, napadač počinio samoubojstvo


Zadnja promjena: Redakcija 031; 29.07.2014. 10:54; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
SrodnaDuša
Offline
Ukupno postova: 168
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 27.07.2014. 16:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Navodno je pokojnik tražio svećenika prije nego je počinio samoubojstvo, policija kaže nisu mogli pronaći ni jednog "slobodnog", da baš.

"Onaj koji spasi svoj život, izgubit će ga, a onaj tko izgubi svoj život, radi Mene, on će ga naći." (Lk 24, 9)

_________________
"Gospodine, čuvaj nas... od svojih 'sljedbenika'!" (s jednog grafita u Londonu)
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
mali_ivica
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2703
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 27.07.2014. 23:40 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

SrodnaDuša je napisao/la (Pogledaj post): › Navodno je pokojnik tražio svećenika prije nego je počinio samoubojstvo, policija kaže nisu mogli pronaći ni jednog "slobodnog", da baš.
Svećenika ti nesmiju poslat (jer se zna što slijedi), nego moraju dat takav neki odgovor koji nije NE, a opet da ga ne dovedu. (pravila pregovaranja)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: