Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



900 sezonaca iz Osijeka otišlo raditi na Jadranu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2014. 9:33 
Naslov:  900 sezonaca iz Osijeka otišlo raditi na Jadranu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Teška ekonomska situacija i alarmantna stopa nezaposlenosti iz godine u godinu tjeraju sve veći broj ljudi da potraže sezonski posao na moru. Ove godine oboren je rekord u broju sezonaca s područja Osijeka i Osječko-baranjske županije koji su otišli na Jadran raditi.

Prema podacima osječke ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, više od 3.300 osoba s područja O-B županije otišlo je sezonski raditi na more, dok je iz samog Osijeka otišlo oko 900 osoba. To je veliki pomak u odnosu na prošlu godinu kada je na Jadran otišlo raditi 2.900 osoba.

Najveća je potražnja i ove godine, kao i prethodnih, za konobarima, kuharima i spremačicama, ali u posljednje rijeme sve su traženije i neke druge kvalifikacije poput administratora ili turističkih animatora. Naime, promjena turističkih trendova uvjetovala je da poslodavci sve češće traže dodatna znanja i vještine poput licenciranog spasioca na vodi, animatore za osmišljavanje predstava ili presretače s letcima.

Sve su traženije i plesne vještine poput tečaja aerobika za potrebe dodatnih sadržaja za turiste izvan vremena kupanja, a traže se i djelatnici s iskustvom osmišljavanja predstava za djecu turista uz obavezno poznavanje stranih jezika.

Brojni osječki studenti su također otišli na more preko Studentskog servisa, uglavnom radeći u ugostiteljstvu i na poslovima sobarica, konobara ili čišćenja okoliša. Što se posla u Osijeku tiče, tradicionalno je veća potražnja od ponude, ali postoji određen broj studenata koji su si uspjeli pronaći posao u ugostiteljstvu, u telekomunikacijama ili sezonski posao na kupalištima.





Tekst: M.M./Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
diva
Offline
Avatar

Ukupno postova: 623
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2014. 22:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

i ovo je nešto štobi trebalo veseliti ....Upitajte na zavodu koliko se istih vratilo samo nakon 2-3 dana...i zašto? koje pizdarije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
milo_moje
Offline
Ukupno postova: 2875
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 24.07.2014. 15:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ako su, neka su...

_________________
Život je teška škola, prvo ti da test, pa onda lekciju!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: