Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Čepinu će "niknuti" još 30 km biciklističkih staza!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.07.2014. 11:52 
Naslov:  U Čepinu će "niknuti" još 30 km biciklističkih staza!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da je biciklizam uzeo maha i u Čepinu pokazala je nedavna Čepinska biciklijada koja je okupila više stotina najmlađih biciklista i njihovih roditelja, ali i ostalih zaljubljenika u pedaliranje.

No, još je bolji pokazatelj rastuće popularnosti bicikliranja planirana gradnja novih biciklističkih staza. Prioritet je bilo spajanje Čepina s Osijekom pa je tako napravljena prva etapa, dionica od čepinskog ipsilona, tj. od raskrižja kod benzinske postaje do ulaza u Livanu. Na taj će se način Čepinčanima omogućiti sigurnija vožnja u Osijek na posao ili u školu.

Ono što slijedi je ambiciozan plan premrežavanja cijele općine, odnosno povezivanja biciklističkim stazama svih naselja u općini - Čepin, Livana, Čepinski Martinci, Beketinci, Ovčara i Čokadinci. U planu je ukupno 30 kilometara novih biciklističkih staza.

Ipak, to je projekt koji će trebati vremena. Naime, iako je općina ishodovala potrebne dozvole za nove dionice, za njihovo će financiranje poslati aplikacije za sredstva iz fondova EU a to može potrajati. S druge strane, gradnja novih dionica biciklističke staze morat će se koordinirati s kapitalnom investicijom obnove kanalizacijske mreže kako bi se izbjeglo nepotrebno prekopavanje ulica.





Tekst: M.M./Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: