Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.07.2014. 16:30 
Naslov:  [FOTO] Međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[22.07.2014.] Protekli vikend u gradu Osijeku održan je prvi Croatian Open 2014, međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke u odličnoj organizaciji mladog Osječanina Dominika Vidakovića te delegata World Cube Association (WCA) Olivéra Perge i Nikolett Placskóa iz Mađarske.

Natjecanje se održalo u sportskoj i prijateljskoj atmosferi u 18 kategorija između 28 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Švedske i Hrvatske. Grad Osijek, kao domaćin, upisao se u World Cube Association te je na taj način stao uz bok s gradovima diljem svijeta u kojima se okupljaju zaljubljenici u Rubikovu kocku. Ovo je tek drugo natjecanje takve vrste koje se održalo u Hrvatskoj, a nadamo se da će u budućnosti postati dio osječke scene.

Na natjecanju su dominirali Mađari te je najavljivanom Bence Barátu za 11 sekundi izmaknuo svjetski rekord u slaganju kocke 7x7x7. No, oboreno je sveukupno 11 hrvatskih rekorda. Toni Varga postavio je rekord u disciplini 3x3, gdje je kocku složio za fascinantnih 10.82 sekunde. Matija Patajac kocku 3x3 jednom rukom složio je za 19.8 sekundi. Osječanin Renato Dean postavio je rekord u 6x6 i 7x7, a Filip Vuković u disciplini Square-1, 6x6. Organizator Dominik Vidaković rekorde je postavio u disciplinama Pyraminx, Megaminx, Skewb, 3x3 s nogama i 4x4.

Tekst: Organizatori - Croatian Open 2014.


Danas se u sportskoj dvorani III. gimnazije, po prvi puta u gradu Osijeku održao Croatian Open 2014. - međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke.

Croatian Open 2014 dio je međunarodnih natjecanja u organizaciji World Cube Association (WCA). Natjecanje u Osijeku organizira član WCA Dominik Vidaković, učenik III. gimnazije Osijek, pod stručnim vodstvom delegata za Istočnu Europu i Bliski istok Olivéra Perge i Nikolett Placskóa.

Kako je bilo pogledajte u galeriji fotografija...

Galerija 031: Croatian Open 2014. - međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke
[Foto: Daniel Antunović][19.07.2014.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)



Najava 031: Croatian Open 2014. - međunarodno natjecanje u slaganju Rubikove kocke

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: