Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Oko 80 studenata boravi preko ljeta u novom studentskom domu u kampusu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65757
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.07.2014. 13:00 
Naslov:  Oko 80 studenata boravi preko ljeta u novom studentskom domu u kampusu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od ovoga je tjedna započela "mrtva sezona", odnosno ljetna stanka na fakultetima, ali to što su fakulteti prazni ne znači da su prazni i studentski domovi.

Odnosno jedan jest, stari dom u Ulici I. G. Kovačića, ali zato novi studentski dom u kampusu, nije prazan - u njemu trenutno boravi oko 80 studenata.

Riječ je o studentima koji iz različitih razloga i tijekom ljeta ostaju u Osijeku (oni koji zarađuju obavljajući sezonske poslove, dio je u Osijeku iz obiteljskih razloga, a tu je smješteno i dvadesetak studenata iz Češke, Poljske, Austrije i drugih europskih zemalja koji su u Osijek došli preko Erasmus programa razmjene studenata).

Cijena smještaja u domu preko ljeta je 660 kuna za mjesec dana, odnosno 330 kuna za pola mjeseca što je nešto više od redovnih cijena smještaja (500 kn), ali je i dalje dosta niža od cijene najma stana.

Korisnici imaju neke pogodnosti kao i studenti koji su u domu smješteni tijekom akademske godine - redovno im se mijenja posteljina, a sobe su čuvane jer se na ulazu nalaze portiri. Jedina je razlika u tome što se studenti tijekom ljeta moraju sami snalaziti za hranu.

Studenti će moći boraviti u domu po ovim cijenama sve do 1. listopada, jer 50-ak ležajeva u domu pripada brucošima kojima tek tada počinje akademska godina pa neće dolaziti ranije.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Ana Mišin/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Iduće akademske godine osječko Sveučilište će upisati 2.234 studenta

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: