Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zahtjeve za legalizaciju potrebno dopuniti do 1. srpnja!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66102
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.06.2014. 14:54 
Naslov:  Zahtjeve za legalizaciju potrebno dopuniti do 1. srpnja!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Osječko-baranjske županije zaprimio je ukupno 45.574 zahtjeva za legalizaciju, a od tog broja dvije trećine ili 30.000 zahtjeva podneseno je bez cjelovite prateće dokumentacije, odnosno većinom sadrže samo zahtjev i ništa drugo.

Stoga je Upravni odjel pozvao sve podnositelje zahtjeva za legalizaciju koji su podnijeli nepotpunu dokumentaciju da svoje zahtjeve upotpune najkasnije do 1. srpnja jer će u suprotnom dobiti odbijenicu, odnosno svoj objekt neće moći legalizirati!

No, obzirom da postoji velik broj podnositelja koji neće moći dopuniti zahtjeve u ovom roku, njima je ponuđeno alternativno rješenje. Ako stranka zbog opravdanih razloga nije u mogućnosti dostaviti dokumentaciju do 1. srpnja, može doći u županijski ured i zatražiti produljenje roka.

Koliko će to produljenje iznositi za sada nije definirano i ovisit će od slučaja do slučaja, no očekuje se kako će biti riječ o nekom razumnom roku od dva ili tri mjeseca. Naime, Ministarstvo graditeljstva odredilo je rok za završetak legalizacije do kraja 2015. godine tako da stranke ne bi smjele čekati s dopunom do tog roka jer sve te zahtjeve treba još obraditi.

Također, ako zbog nedostatka novca nećete moći legalizirati svoj objekt i planirate odustati od legalizacije, rok je 1. srpnja da dođete u nadležni ured i podnesete zahtjev za odustajanjem. U suprotnom, zahtjev za legalizacijom bit će proslijeđen u Ministarstvo graditeljstva koji će vam poslati inspekciju "za vrat".

Inače, županijski Upravni odjel do sada je riješio oko 7.000 zahtjeva koji sadrže svu potrebnu dokumentaciju. Odjel se u međuvremenu pojačao u ljudstvu i u tehnici: primili su 12 novih djelatnika i nabavili nekoliko novih vozila. Ipak, unatoč tim pojačanjima djelatnici odjela smatraju da su prenapregnuti, prije svega financijski, jer u Osječko-baranjskoj županiji nema toliko mnogo bespravno sagrađenih objekata već je više riječ o rekonstrukcijama na postojećim objektima, pa se samim time od naknade za legalizaciju ne može mnogo uprihoditi.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Elena Sunček/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Do kraja lipnja riješit će se više od 4.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: