Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Molim savijet/pomoć, tražim dobrog odvjetnika za imovinsko-pravne poslove

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
ECHO
Offline
Ukupno postova: 2
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.06.2014. 11:31 
Naslov:  Molim savijet/pomoć, tražim dobrog odvjetnika za imovinsko-pravne poslove
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Situacija je sljedeća: Punac se rastao od žene sudbenim putem nakon cca 40god braka i sad je veliki problem "podijela imovine" koja je u vlasništvu 50/50 i tako uknjižena u katastru/zemljišnom uredu.
Punac je preselio kod nas, dakle odselio se s adrese(od bivše žene) gdje je prije stanovao ali još uvijek posjeduje osobnu na istu, dok smo napravili novu prijavu boravišta za novu adresu.
Isti posjeduje svoje osobne stvari(obuću,odjeću,alat) koje je godinama stvarao zajedno sa bivšom ženom koje mu ista osporava te mu zajedno sa unukom koji s njom živi osporava ulazak u vlastitu kuću izjavljujući da je psihićki nestabilan i da ga se boji bivša žena te je to razlog nepuštanja te da se mora najaviti 2 dana unaprijed.
Glede nekretnine/kuće ista je stavljena u prodaju ali problem pretstavljaju sve stvari u njoj koje isti svojataju i proizvoljno dijele(njima ovo i ovo. a njemu ostalo naravno skoro bezvrijedno u uspredbi s ostalim stvarima).Naravno postoji i opcija otuđenja i sklanjanja dalje u koju mi nemamo uvid ali možemo dokazati što je sve bilo u kući pa i cijenu nedavno kupljenog namještaja) jer postoje svjedoci ukoliko dođe do suda.

Na koji naćin može ući u svoj posijed da si što manje zakomplicira život tj. kako bi izbjegao neke nasilnosti od suprotne strane koji su ga već u više navrata psihićki maltretirali te verbalno vrijeđali, te slali uvredljive poruke na mobitel koje imamo spremljene ukoliko bude trebalo.

Mogu li oni živjeti u navedenoj kući(bivša žena/unuk) te koristiti sve stvari i nekretninu bez ikakvog plaćanja apanaže/najma ili nekakve naknade jer to ipak nije u konačnici cijela nekretnina njhova i kome se u tom slućaju obratiti?

Što se može napraviti u takvom slućaju?

Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći i svjesna sam da na treba dobar odvjetnik.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
silence
Offline
Avatar

Ukupno postova: 1135
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.06.2014. 15:01 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Moj savjet je da uzmete odvjetnika, sve drugo je samo gubljenje vremena.
Odabereš iz imenika par ureda, nazoveš, dogovoriš termin za razgovor.
Izneseš ovo što je napisano. Ne zaboraviti da se pravni savjet naplaćuje pa stoga oprezno.
Savjet ionako neće puno pomoći već dogovori sa odvjetnikom da li može zastupati i po kojoj cijeni.
Ako ti odgovara prihvatiš ako ne tražiš drugog, trećeg..
Osobno sam izabrala zajednički ured Šuper Kovačev i Rabar, ne mogu dati preporuku jer sam po preporuci izabrala a spor još nije okončan.
Ako niste u stanju platiti odvjetnika onda u Županijsku po besplatnu pravnu pomoć, popuniš formular, zovu te nakon 10 tak dana i ako odobre odvjetnika dobijaš listu odvjetnika i biraš kod kojeg hoćeš.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ECHO
Offline
Ukupno postova: 2
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.06.2014. 15:13 
Naslov:  Re: Molim savijet/pomoć, tražim dobrog odvjetnika za imovinsko-pravne poslove
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Znam da je to obićno tako ali znam isto tako da dosta njih svaštare glede "pravnih zastupanja pošto je pravo širok pojam" pa nebi htjeo nekoga tko stranke zastupa u svim mogućim sporovima tipa "razna osiguranja,prometne nezgode,krivično pravo,gospodarsko i dr." ima njih koji su se opredijelili za određena pravna područja te sam stoga i zatražio savijet kako nebi lutao na 5-6 mjesta i prićao istu priću te naveo da je potrebno za "imovinsko-pravne odnose i pravo po tom slućaju"

I vjerujem da ih je dosta koristilo iste pa reko ako netko zna valjda će pomoći savijetom naravno ako je bio zadovoljan svojim odvjetnikom,pretpostavljam da slučajeva nenedostaje glede tih imovinsko-pravnih odnosa i isto tako i odvjetnika koji se bave najvećim dijelom navedenom problematikom.

Vodio sam jedan radni spor kod odvjetnika gosp. Šupera pa nebi kod njega jer nisam baš bio zadovoljan postignutim pa bi mu dao ocijenu od mogučih 10 max. dao 6 naravno u mom slućaju.


Hvala svima.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: