Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko kino Urania ponijelo titulu europskog kina mjeseca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65825
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.05.2014. 9:58 
Naslov:  Osječko kino Urania ponijelo titulu europskog kina mjeseca
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Početkom svibnja kino Urania ponijelo je titulu europskog kina mjeseca po izboru web stranice "Film New Europe" koja prati rad više od 1100 kina u 69 zemalja koja poštuju europske smjernice razvoja audiovizualne djelatnosti, a posebno je usmjerena na zemlje istočne, srednje i južne Europe.

Nagrada je tim vrjednija što "Film New Europe" propisuje vrlo stroge kriterije za potencijalne lauerate. Tako kino mjeseca mora prikazivati filmove svih europskih kinematografija, imati raznolikost sadržaja, društvenu odgovornost, kao i programe za razvoj publike kojih kino Urania ima čak 13 kojima obuhvaća različite društvene skupine, od djece iz vrtića, školaraca pa do studenata.

Na web stranici možete pročitati intervju koji je tim povodom dala direktorica Kinematografa Osijek, Marijana Bošnjak koja je govorila o najvećim izazovima u vođenju jednog kina, na koji način kino služi lokalnoj zajednici, o radu s mladim gledateljima itd.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: