Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nastavlja se uređenje Zračne luke Osijek; otvaraju se dvije trgovine s domaćim proizvodima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65823
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.05.2014. 10:50 
Naslov:  Nastavlja se uređenje Zračne luke Osijek; otvaraju se dvije trgovine s domaćim proizvodima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projekt temeljite adaptacije i proširenja Zračne luke Osijek vrijedan milijun i pol kuna se nastavlja.

Dovršena je prva faza vrijedna oko 850.000 kuna koja je obuhvatila zamjenu kompletne vanjske stolarije, dakle stakla na svim prozorima i vratima na zgradi, bojanje sjevernog, istočnog i zapadnog pročelja, sanaciju krova zgrade, uređenje policijskih i carinskih kućica te prilagodbu ulaza i izlaza schengenskom režimu, odnosno gradnja dodatnih ulaza i izlaza. Tako će umjesto dosadašnjeg jednog ulaza i izlaza za putnike ZL Osijek imati najmanje dva, po jedan za domaće i međunarodne letove.

U sljedećoj fazi planira se gradnja međuetaže iznad sanitarnog čvora i operativnog centra kamo će se preseliti uredi i prostor za carinu, kao i gradnja VIP prostorija za kabinsko osoblje. Kompletne radove financira Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, a u Zračnoj luci vjeruju kako će sve uspjeti dovršiti do kraja ove godine.

Ipak, neće sve ići onako kako je prvotno bilo planirano. Naime, izvorna je ideja bila preseliti postojeći kafić iz prizemlja na krov zgrade koji bi tako postao panoramski kafić s vidikovcem. Međutim, ta je investicija za sada preskupa i od toga neće biti ništa, ali se razmišlja o premještanju kafića s južne na sjevernu stranu zgrade.

Od ostalih novosti vezanih uz Zračnu luku, do kraja ovoga mjeseca u zgradi ZL-a otvaraju se dvije trgovine, jedna prije i jedna poslije granične kontrole. To će biti nešto poput bivših duty free shopova, mjesto gdje će se putnicima nuditi domaći proizvodi lokalnih obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava poput domaćeg vina, rakije, meda itd. čime će se u velikoj mjeri obogatiti ugostiteljska i trgovačka ponuda Zračne luke.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Toni/Foto-arhiv031




Pročitajte i..
Zračna luka Osijek neće tužiti Hrvatske ceste zbog radova na cesti prema Klisi
Važno: cesta Osijek-Vukovar zatvorena sljedeća 4 mjeseca, do Zračne luke Osijek - obilazno ili telekinezom!
Sredinom siječnja započinje proširenje osječke Zračne luke

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: