Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HDSSB: "Ne kažnjavajte maturante za ono za što nisu krivi!"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65895
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.05.2014. 11:21 
Naslov:  HDSSB: "Ne kažnjavajte maturante za ono za što nisu krivi!"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Potaknuti odlukom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te NCVVO – a o odgodi ispita državne mature koji su planirani od 20. do 23. svibnja 2014. g. za pristupnike iz Slavonskoga Broda, Županje i poplavljenih područja Bosne i Hercegovine, Mladi HDSSB-a odlučili su uputiti kako takva odluka narušava smisao državne mature i uvelike zanemaruje doprinos svih ostalih maturanata koji nesebično pomažu svojim vršnjacima u životno opasnim situacijama u kojima se, na žalost, nalaze.

Mladi HDSSB-a u potpunosti podržavaju odgodu provođenja ispita državne mature, ali tražimo njezinu odgodu u cijelosti do daljnjega, sve dok se stanje koje je prouzročeno poplavama ne stabilizira.

Smatramo kako je takvim selektivnim odabirom napravljena nepravda prema maturantima svih ostalih područja Republike Hrvatske. Ne treba zaboraviti ni mjesta koja su prva bila pogođena vodenim valom, kao što je Hrvatska Kostajnica, čiji se stanovnici još ne mogu vratiti u svoje, još uvijek poplavljene, domove.

Ne smijemo zaboraviti ni maturante Lipika, Gradca, Pakraca, Pleternice, Jakšića i Požege koji su završetak svojega srednjoškolskoga obrazovanja "proslavili" gradnjom zečjih nasipa na rijeci Orljavi.

Što je s maturantima Belišća, Petrijevaca, Osijeka i drugih mjesta u kojima postoji opravdana opasnost od izlijevanja rijeka Drave i Karašice čiji vodostaj neprestano raste? Ili tek s maturantima čiji životi nisu ugroženi, ali su velikodušno odlučili pomoći svojim kolegama u obrani njihovih domova, evakuaciji, humanitarnoj pomoći i prihvaćanju ugroženih osoba u svoje domove?

Mišljenja smo kako ni jedni ni drugi zbog jedne od najvećih nepogoda koja je pogodila Republiku Hrvatsku nisu u stanju pristupiti ispitima državne mature i pri tome ostvariti rezultate koje priželjkuju i koje su zaslužili, kako zbog gubitka vremena pripreme, tako i zbog psihoemocionalnoga stanja u kojem se nalaze.

Naivno je misliti kako sada bilo tko od maturanata može biti usredotočen na pisanje ispita o kojima im ovisi budućnost, a s druge strane vode egzistencijalnu borbu za svoje živote, živote svojih bližnjih kao i za svoje domove.

Maturanti nisu krivi zbog nesreće koja ih je pogodila i zbog koje već u početku nisu u ravnopravnom položaju s ostalima, a ovakvo bi ih selektivno odgađanje mature još više unazadilo. Naime, samim time poništila bi se bit načina provedbe polaganja državne mature, u kojem su svi pristupnici jednako vrijedni i sve ispite polažu istovremeno - što se odlukom Ministarstva poništava i maturante, trenutačno zaokupljene životnim pitanjima, dovodi u nezavidan položaj.

Pozivamo vas da preispitate svoju odluku i postupite onako kako je najbolje za cjelokupni obrazovni sustav, koji od takve odluke ne će imati nikakvih negativnih posljedica, za razliku od sadašnje.

Predlažemo: Odgodite sve ispite državne mature svim pristupnicima do stjecanja uvjeta za normalno provođenje državne mature!

Tekst: Predsjednik Mladih HDSSB-a - Marin Medved

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: