Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GOGO: "Tražimo od predsjednika Gradskog vijeća da na sjednicu Gradskog vijeća uvrsti raspravu o podjeli udžbenika"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65866
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.05.2014. 11:21 
Naslov:  GOGO: "Tražimo od predsjednika Gradskog vijeća da na sjednicu Gradskog vijeća uvrsti raspravu o
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

S obzirom da se do sada neviđenim medijskim manipulacijama i iznošenjem neistina pokušava u osječkoj javnosti stvoriti dojam da je osječka oporba, među kojima je i GOGO, glasovala protiv odluke o podjeli udžbenika osječkim osnovnoškolcima, tražimo od predsjednika Gradskog vijeća da na sjednicu Gradskog vijeća najavljenu za 19. svibnja, uvrsti raspravu o podjeli udžbenika.

Odluka o podjeli udžbenika do sada nije bila samostalna tema naGradskom vijeću, bez obzira što medijski manipulatori, reklamama koje plaćaju novcem svih nas građana žele poručiti drugačije.

Mislimo da ova odluka i namjera podjele udžbenika zaslužuje samostalnu raspravu na kojoj će svi vijećnici moći izreći svoj stav, a mi kao vijećnici GOGE naravno da ćemo još jednom podržati namjeru podjele udžbenika svim učenicima osnovnih škola, a kojiima je prebivalište u Osijeku.

Rasprava o ovoj temi važna je ne samo zbog prava vijećnika da kažu što o tome misle kako bi se izbjegle daljnje medijske manipulacije. Ova rasprava je važna jer na njoj trebamo saznati odgovore na mnoga važna pitanja npr. na koji način se misli udžbenike nabavljati, kako će se organizirati njihova podjela, tko će udžbenike zaduživati, tko će za njih odgovaratii dr.

Osim toga rasprava je važna i zbog djece naših sugrađana koji ne svojom krivnjom dio svog osnovnoškolskog obrazovanja stječu izvan Osijeka.

Konkretno tu posebno mislimo na učenike iz Cvjetnog naselja i Briješća. Škola u Briješću nema dovoljne kapacitete i oni od 5. do 8. razreda idu u Čepin. Iz tog razloga npr. nisu imali pravo na besplatne laptope koji su se svoje vremeno dijelili svim učenicima petih razreda. Naglašavamo činjenicu da su i ta djeca naši sugrađani, a da njihovi roditelji plaćaju poreze u proračun Grada Osijeka te da naravno zaslužuju jednaka prava kao i svi ostali učenici osnovnih škola s prebivalištem iz Osijeka.

Mislimo da su to sve važna pitanja o kojima treba provesti raspravu kako bi se projekt podjele udžbenika proveo što kvalitetnije.

Ako predsjednik Gradskog vijeća neprihvati ovu inicijativu najavljujemo da ćemo, vjerujemo uz podršku drugih vijećnika, tražiti uvrštenje ove točke u dnevni red na samoj sjednici.

Još jednom naglašavamo, vijećnici GOGE podržavaju besplatnu podjelu udžbenika kao što smo je i do sada podržavali, a neistinitim predizbornim pamfletima gradske uprave pozabavit će se institucije RH o čemu ćemo opširnije drugom prilikom.

Na kraju izražavamo čuđenje i razočarenje što iza takve nečasne radnje i medijske manipulacije stoji Gradonačelnik jer smatramo to ispod razine očekivane političke kulture i korektnosti. Osim toga daleko je važnije da on i gradska uprava svoje vrijeme i energiju, a naše novce, trošena razvojne projekte i povećanje standarda građana, a ne na kreiranjene istinitih sadržaja i plaćanje njihovih objava različitim medijskim kućama.

Tekst: Vijećnici udruge GOGO u Gradskom vijeću, Grada Osijeka - Miroslav Šimić i Miroslav Vanek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: