Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Marijana Petir: "Dok je Europska unija svom seljaku majka, hrvatska Vlada svom je seljaku maćeha!"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65866
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.04.2014. 10:40 
Naslov:  Marijana Petir: "Dok je Europska unija svom seljaku majka, hrvatska Vlada svom je seljaku maće
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na konferenciji za novinare održanoj danas u prostorijama HSS-a u Osijeku potpredsjednica HSS-a i kandidatkinja HSS-a za EU parlament Marijana Petir dobila je podršku od seljačkih vođa za svoju kandidaturu.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić i predsjednik Udruge Brazda Petar Pranjić pozvali su sve poljoprivrednike da glasuju za Marijanu Petir jer kako su ocijenili, ona je do sada pokazala da jedina razumije hrvatsko selo i seljaka i pokazala je interes štiti ih i dalje.

Marijana Petir je istakla da je: "najdugovječnija i najskuplja politika EU je poljoprivredna politika. Skoro 40% proračuna EU izdvaja se za seljaka jer seljak proizvodi hranu ali i čuva prostor. I dok je EU svom seljaku majka, hrvatska Vlada je hrvatskom seljaku maćeha što pokazuje i posljednji rebalans proračuna kojim je opet hrvatski seljak ostao bez potpora. Kratkovidnost hrvatske Vlade koja ne vidi da je seljak sačuvao vjeru, jezik, nošnju, identitet i kulturu hrvatskog naroda me iznenađuje kao što me i iznenađuje da plaćamo članarinu EU, a da zbog nesposobnosti ove Vlade ne povlačimo sredstva potrebna za opstanak sela i seljaka. Ministar poljoprivrede Jakovina napravio je toliko katastrofalan Program ruralnog razvoja da mu ga je Europska komisija vratila na doradu a zbog toga smo za ovu godinu bespovratno izgubili novac potreban za poljoprivrednike, obrtnike, zadruge, općine i gradove. Danas niti jedan hrvatski europarlamentarac nije član Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj EU Parlamenta, a ja ću biti, rekla je Petir, jer ja znam kako teško hrvatski seljak živi i želim mu pomoći. Bit ću glas hrvatskog sela i seljaka u EU Parlamentu zato što naš seljak proizvodi hranu ali i čuva hrvatski prostor."



Tekst: Županijska organizacija HSS-a, Zvonko Pongrac predsjednik

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: