Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Jučer je u Erdutu otvoreno izletište "Stojčić"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65969
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.04.2014. 9:36 
Naslov:  Jučer je u Erdutu otvoreno izletište "Stojčić"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svečanim otvorenjem u četvrtak, 24. travnja 2014. otvoreno je izletište "Stojčić" U Erdutu na adresi Ive Horvata Bećara 22.

Izletište je otvorio zamjenik župana Osječko-Baranjskog Dragan Vulin, koji je istaknuo važnost turističkog i ugostiteljskog razvoja općine Erdut i cjelokupnog Podunavlja.





- Nakon četrnaest godina likovnih kolonija "Ars Danubia" te raznih drugih događanja koje je u vlastitom aranžmanu organizirao, usuđujem se reći da je Predrag Stojčić svojevrsni dobri duh Erduta. Siguran sam da će kuća "Stojčić" posjetiteljima Erduta biti neizostavno odredište - zaključio je Dragan Vulin. Svečanu dvoranu potom je posvetio velečasni Josip Kolesarić.



U proteklih 15 godina od povratka u Erdut obitelj Stojčić je uspjela brendirati svoj posjed kao kultno okupljalište ljubitelja umjetnosti u Hrvatskom podunavlju. Osnivanjem udruge Ars Danubia, te neprekinutim nizom manifestacija, a posebno likovnih kolonija na kojima je sudjelovalo više od stotinu slikara i kipara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovenije, Austrije, Moldavije i Ukrajine, obitelj Stojčić tijekom godina privukla je u Erdut brojne posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva. Upravo ih zato posebno veseli činjenica da je ugledna TV kuća CNN Erdut uvrstila na popis 20 najljepših mjesta u Hrvatskoj koje treba posjetiti.



- Otvaranjem ovog izletišta-galerije želimo omogućiti našim gostima i gastronomske užitke napose sa delicijama po kojima je ovaj kraj poznat. Nakon svih ovih godina organiziranja kolonija, vinceški, raznih drugih tradicionalnih manifestacija i privatnih druženja, odlučili smo konačno napraviti iskorak i otvoriti vrata svim posjetiteljima. Osim organiziranih turističkih grupa, gostoprimstvo ćemo ponuditi i gostima iz bliže okolice u vidu organiziranja raznih proslava, vjenčanja i slično - kaže Predrag Stojčić, koji ističe kako je nakon dužeg vremena ovo prvi objekt u Erdutu koji može primiti do 80 osoba.



Erdut je smješten 30-ak kilometara istočno od Osijeka, na jedinstvenoj litici 80-ak metara iznad Dunava, a osim čuvenog vina i najveće drvene bačve od 75,000 litara, poznat je i po dvorcu obitelji Čeh te prepoznatljivoj erdutskoj kuli.





Tekst i foto: Dražen Stojčić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: