Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Ude, Seligman, Marković i Đerek u finalu Grand prix Osijek Žito Challenge Cupa [četvrtak, dan #1] [rezultati]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2014. 22:19 
Naslov:  [FOTO] Ude, Seligman, Marković i Đerek u finalu Grand prix Osijek Žito Challenge Cupa [četvrtak, dan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski gimnastičari prvog kvalifikacijskog dana na Svjetskom kupu - Grand prix Osijek Žito Challenge Cupu - osigurali su pet finala!

Filip Ude na parteru i konju s hvataljkama, Tomislav Marković na parteru, Robert Seligman na konju s hvataljkama, te mlada Ana Đerek na preskoku.

Galerija 031: Grand prix Osijek Žito - kvalifikacije [četvrtak, dan #1]
[Foto: Dino Spaićt][24.04.2014. SD Gradski vrt]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude imao je najbolju vježbu na konju (15,350), a odmah iza stao je Seligman s ocjenom 15,225. Marković je bio četvrti u izrazito jakoj konkurenciji parteraša sa 15,125, dok je Ude finale izborio sedmim mjestom (14,775).
Ana Đerek nakon Ljubljane prije nekoliko dana ponovo je odlično skočila. U finale prepuno velikih zvijezda ušla je sa šestom ocjenom (13,888). Najbolja je bila aktualna prvakinja Europe, Švicarska Giulia Steingruber, dok je olimpijska pobjednica iz Pekinga, Sjevernokorejka Hong Jong Un zauzela treće mjesto. Naša druga preskokašica, Tijana Tkalčec, prva je rezerva za finale, bila je deveta sa 13,350.

Petak u Gradskom vrtu također je rezerviran za kvalifikacije. U njima će se boriti naš najbolji vježbač na preči, Marijo Možnik, te Anton Kovačević, dok će ženske snage braniti Ana Đerek i Ana Poščić na tlu i gredi.

Finala su na rasporedu u subotu od 15.00h, te u nedjelju od 16 sati, a ulaznica za finalne dane stoji samo 20 kuna (kvalifikacije su besplatne).



Izjave hrvatskih gimnastičara nakon prvoga dana kvalifikacija Osijek Grand prix Žito Challenge cupa

Tomislav Marković četvrti u kvalifikacijama na parteru:
- Vježba je odrađena kao ranije ove sezone u Dohi ili Ljubljani. Sve dijagonale su bile dobro ukopane, osim na zadnjem saskoku kada sam izgubio tri desetinke Malo sam na zadnjem saskoku izgubio tri desetinke, možda bi bilo i za veću ocjenu. Nije me bolio palac dok sam nastupao, ali sada kada sam skinuo bandažu boli me jako. No, ne pomišljam kako neću nastupiti u subotu u finalu.

Filip Ude, prvi u kvalifikacijama na konju s hvataljkama i sedmi na parteru:
- Na parteru sam išao sa ziheraškom vježbom, ali i to je bilo dovoljno za finale. Na konju s hvataljkama došao sam s ciljem ići po pobjedu jer dosad u Svjetskom kupu nemam još ni jednu pobjedu na konju s hvataljkama. U finalu ću pojačati vježbu i na parteru i na konju s hvataljkama. Na konju ću ubaciti „Busnarija“, najvjerojatnije će mi start biti 16,7. Sve je podređeno nastupu na Europskom prvenstvu u Sofiji.

Robert Seligman drugi na konju s hvataljkama:
- Drago mi je što nakon što sam dvije godine propustio finale u Osijeku ponovno ostvario finale. Inače me slabo motiviraju Svjetski kupovi, ali u Osijeku sam posebno nervozan. Ovo je jedino mjesto gdje se mogu prikazati ljudima koji za mene navijaju i prate moje rezultate tijekom cijele godine. Super sam zadovoljan izvedbom i rezultatom. Ponovno sam imao najmanji odbitak, išao sam sa startom 16,1 što je već sigurna vježba, osim ako se ne dogode pehovi kao prošle godine kada mi je proklizala ruka. U finalu ću sigurno ići s većim startom, 16,4. Spreman sam se sa svim „pohrvati“.

Ana Đerek šesta na preskoku:
- Bili su skokovi čak i bolji nego li prije tjedan dana u Ljubljani kada sam osvojila drugo mjesto.Super sam zadovoljna, ali iskreno teško se mogu upustiti u borbu za medalje. Konkurencija je odlična, po meni prva je favoritkinja Švicarka GiuliaSteingruber, koja je bila i najbolja u kvalifikacijama. Žao mi je što se i Tijana nije plasirala u finale, malo joj je nedostajalo. U petak još imam nastupe na gredi i parteru. Više očekujem od partera.

Rezultati:

Muškarci:


Žene:


Najava 031: Svjetski kup u gimnastici "Grand prix Osijek Žito Challenge Cup" [2014.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: