Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Besplatni udžbenici za sve učenike osječkih osnovnih škola

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65684
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2014. 12:10 
Naslov:  Besplatni udžbenici za sve učenike osječkih osnovnih škola
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dobra vijest za sve roditelje čija djeca idu u osnovnu školu: od iduće školske godine svi učenici osječkih osnovnih škola dobit će komplet besplatnih školskih udžbenika!

Time će Osijek uz Zagreb postati jedini grad u Hrvatskoj koji se, barem za sada, upustio u ovaj poprilično skup projekt. Grad će osigurati nabavku kompleta udžbenika za sve obavezne predmete, uključujući radne bilježnice i pribor za tehnički i likovni odgoj, a cjelokupna investicija "teška" je sedam milijuna kuna.

Novac za nabavu udžbenika za gotovo 8.000 osnovaca namaknut će se rebalansom proračuna na način da se dodatno srežu svi nepotrebni troškovi. To je prijedlog gradonačelnika Ivice Vrkića koji će s njime izaći pred Gradsko vijeće koje treba donijeti konačnu potvrdu. Sjednica Gradskog vijeća zakazana je za idući tjedan kada će se znati je li prijedlog prihvaćen.

Da podsjetimo, besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola bilo je jedno od predizbornih obećanja Ivice Vrkića u utrci za gradonačelnika Osijeka. Prošle godine Grad je iz proračuna osigurao oko 560.000 kuna za besplatne udžbenike za prvašiće no, prođe li ovaj prijedlog, od iduće školske godine nove udžbenike dobit će svi osnovci.

U svakom slučaju hvalevrijedna inicijativa koja će u ovako teškoj gospodarskoj situaciji u kojoj se nalazi istok Hrvatske bar djelomično olakšati situaciju roditeljima.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Od iduće školske godine nema rabljenih udžbenika u učionicama
Od nove školske godine udžbenici 15% jeftiniji

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zuki
Offline
Ukupno postova: 101
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.04.2014. 11:36 
Naslov:  Re: Besplatni udžbenici za sve učenike osječkih osnovnih škola
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

To je dobar potez ali populistički. Kada grad a ni država nemaju ni prebijene kune, kada mladi odlaze, kada postajemo sve starija nacija kada imamo ovakve vlade i ovakve političare kojima je država i narod na zadnjem mjestu a osobni interes i korist jedini cilj, mislim da treba roditeljima tih osnovnoškolaca obezbjediti prije svega posao pa onda i primanja da mogu sami svojoj djeci kupiti knjige i sve ono što im je potrebno da bi živjeli i osjećali se kao ljudi.
Sa ovim potezom gradske uprave mi ćemo još više oslabiti i dovesti u pitanje normalno funkcioniranje grada.
Sve je to naoko humano i lijepo ali stvari se moraju suštinski i korjenito mijenjati za budućnost tih istih osnovnoškolaca da ne bi i oni sutra došli u situaciju da svojoj djeci ne mogu priskrbiti osnovno za život. To bi trebala biti misao vodilja za sve političare bez obzira na stranačku pripadnost.
Šta će biti za godinu dvije kada voda drastično poskupi da li će grad i onda naći način da pomogne građanima Osijeka?
Uz najbolju volju neće moći jer ćemo do tada totalno propasti i napustiti lijepu našu da bi mogli fizički preživjeti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
 



 Skoči u forum: