Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Švicarska salata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65699
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.04.2014. 9:59 
Naslov:  Švicarska salata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Shopping špeceraja odveo nas je u tada u novu Billu. Bilo je zanimljivo, šareno. Čak su imali i toploteku. Mislim da je u Osijeku to bila prva toploteka. Nismo od onih koji kupuju gotovo jelo ni tada bili. Ipak po nekad se kupilo koje grill pile za kući ili hrskavi panirani račići za uz put.

Ono što je Klaudia oduševilo bila je ponuda 10tak pripremljenih šarenih salata. Kupio je gotovo od svake po 100g. Nakon kušanja odlučno je švicarskoj salati dao 10+. Ubrzo smo opet išli u Billu i sad je poželio samo tu salatu u malo veću plastiku.

Vidjevši koliko mu se sviđa, odlučila sam sama naučiti praviti tu salatu. Na stražnjem dijelu gdje se nalazi cijena stoji i sastav. Klaudio me pitao, mislim li da mogu napraviti baš takvu salatu, rekla sam da sigurno mogu. Možda ne od prve, ali imat će salatu kad god poželi. Kupila sam sastojke, malo improvizirala i na kraju je rekao, ova je još i bolja.

Prije više od 10 godina sam prvi put napravila švicarsku salatau, od tada je često na našem meniju. Češće ljeti, jer se jede hladna. Bilo da je sa ili bez tijestenine uvijek je jedemo hladnu. Klaudio ju obožava!

Salata se radi bez tijestenine, ali ako ju želite kao samostalno jelo dodajte tijesto i to je pravi ručak

Švicarska salata
trajanje pripreme 20 min. + min. 15 min hlađenja - za 4 osobe

Potrebno:
- 500g šampinjona
- 150g kuhane šunke
- 2 manja ljubičasta luka
- 150g gauda sira
- 20 sitnih kiselih krastavaca
- 5 vrhom velikih žlica majoneze
- 5 vrhom velikih žlica milerama
- sol
- 500g tjestenine



Priprema:
Proprati šampinjone u situ da bi uklonili zelju i ostalu prljavštinu. Šampinjone perem samo u ovom slučaju ili za juhu, jer šampinjon svejedno ide u vodu, pri pečenju i sl. čistim ih ubrusom.

Oprane šampinjone stavite kuhati u lonac s vodom koju smo lagano posolili. Za to vrijeme sitno nasjeckajte ljubičasti luk, stavite ga u posudu u kojoj čete pripremiti salatu, i posolite da.

Kuhanu šunku, gaudu sir i krastavce nasjecite na kockice te dodajte na luk. Nakon 10 tak minuta procjedite šampinjone i nasjecite na ploškice. Ubacite u posudu. Kad se sastojci prohlade dodajte im majonezu, mileram i sol. U zamjenu za mileram slobodno koristite i kiselo vrhnje.

Sve zajedno izmješajte s tjesteninom koju ste skuhali i prohladili. Penne, špagete i sl. Ukoliko radite samo salatu bez tijesta stavite po žlicu manje majoneze i milerama.



Uživajte uz švicarsku salatu uz pozdrave od Eveline, dobar tek!

Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: