Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dan planeta Zemlje [2014.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2014. 9:26 
Naslov:  Dan planeta Zemlje [2014.]
25.04.2014. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[25.04.2014.] [FOTO] Na Trgu Ante Starčevića obilježen "Dan planeta Zemlje" [2014.]


[23.04.2014.] U cijeloj Hrvatskoj obilježava se dan planeta Zemlje


Dan planeta Zemlje (22.travnja) već tradicionalno osmu godinu za redom obilježit će se ove godine u petak, 25. travnja na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića u vremenu od 10:00 do 12:00 h. Ove godine obilježavanje ovog značajnog eko- datuma dio je IPA projekta prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, pod nazivom "The Case for Zero Waste" – Creating preconditions for zero waste society in cross border region.

Unikomovi partneri na ovom projektu su Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, te Udruga za zaštitu prirode i okoliša ‘’Zeleni Osijek'', a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Vrkića.



Naglasak je ovogodišnjeg obilježavanja Dana planeta Zemlje stavljen na smanjenje ukupne količine otpada izdvajanjem, preradom i ponovnom upotrebom iskoristivog otpada.



Učenici trećih razreda iz gotovo svih osječkih osnovnih škola natjecat će se u već svima dobro znanoj triciklijadi u kojoj će svoju spretnost i znanje o selekciji otpada pokazati i učenici iz Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđer Bošković, djeca iz Dječjeg doma Klasje te izviđači.

U zabavnom dijelu programa nastupit će Plesni studio Shine.

U obilježavanju ovog značajnog eko-datuma i ovoga puta sudjeluju ekološke udruge; Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Prijatelji okoliša-Osijek,Centar za kompost, Izviđački klub Javor, Udruga izviđača Slavonski hrast, te udruga učitelja Nauk i Dokkica/Breza. Osim udruga želju za suradnjom iskazala je i Policijska uprava osječko baranjska-odjel za prevenciju koji će se predstaviti sa svojim edukativnim aktivnostima.

U Obilježavanju Dana planeta Zemlje pridružit će nam se i tvrtke koje se bave otpadom, a usko surađuju sa Unikomom - Unijapapir, Flora VTC, Kairos, Drava International, Gradatin EM tehnologija.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: