Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



EPIC - alternativni klub Osijek: HGF 2014. - Hrvatski demo rock festival

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.04.2014. 10:59 
Naslov:  EPIC - alternativni klub Osijek: HGF 2014. - Hrvatski demo rock festival
18.04.2014. 21:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rock'n' roll živi i da ga ne održavaju samo aparati na životu, dokazuje već osamnaesta godina Hrvatskog demo rock festivala, kojeg će ove godine imati priliku ugostiti i u Osijeku. Stoga vas pozivaju na besplatnu rock'n'roll poslasticu, na jedno od izlučnih večeri HGF 2014. koja će se održati u petak, 18. travnja 2014. godine, u alternativnom klubu Osijek – EPIC. Uz nastup bendova održat će se i radionica Intro Hrvatskog društva skladatelja, koja će početi isti dan u 19:30 sati, a na nju su svi zainteresirani dobro došli!

Koncertni dio počinje u 21:00 sat i redom nastupaju sljedeći bendovi:
- Zed's Fist (Belišće) - Prog rock
- Begbie (Belišće) - Alternative rock,grunge,noise
- Hellhound Blues Band (Osijek) - Heavy Blues
- Garage In July (Grabovac, Osijek, Požega)
- InFormation (Osijek) - Alternativni rock
- Hysteria (Osijek) - Alternativni pop/rock.

Nakon svirke bendova nastupa DJ GOTZ (mashup; indie, funk, ska, punk) koji će nas držati budnim još dosta dugo.

Ukratko o festivalu:
Po prvi puta HGF, Hrvatski demo rock festival organiziran je 1996. Njegova je posebnost u odnosu na druge slične festivale bila u tome što je priliku za nastup u Dvorcu Gjalski u Zaboku dobilo čak 48 mladih sastava. U osam večeri, proglašeno je osam finalista, a oni su pak nastupili s glazbenim gostima iz Velike Britanije, i još nekim hrvatskim glazebnim sastavima, na velikom open-air KONCERTU ispred dvorca. Ti su mladi sastavi izabrani između nekoliko stotina pristiglih prijava te godine. Zanimljivo je istaći da je band Stampedo pobjednik prvog HGF u finalu bio bolji od Kawasaki3P-a dok je te godine primjerice virovitičkoj Vatri finale izmaklo za dlaku. Svake slijedeće godine novi je festival opravdavao svoje postojanje velikim brojem prijava, kvalitetnim žirijom, odličnim izborom pobjednika koji su kasnije redovito izdavali službene albume za vodeće diskografske kuće (CR, Dallas, Menart, Dancing Bear….) potičući mlade u stvaranju nove moderne glazbe i prezentaciji stvorenog. Potpora festivalu bila je vidljiva u kontinuiranom pokroviteljstvu grada, županije, Hrvatskog društva skladatelja i ministarstva kulture. Pobjednici festivala su osim statuetama i nagradama pokrovitelja nagrađeni i gostovanjem na rock festivalima u bližem europskom okruženju i Hrvatskoj, izdavanjem CD-a HGF Finalisti i izdavanjem promo ili samostalnog CD-a te snažnom PR HGF pdorškom.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: