Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Partibrejkers - izabrani Canetovi citati

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leteci mungos
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6728
Lokacija: Priory of Semen
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.04.2014. 17:40 
Naslov:  Partibrejkers - izabrani Canetovi citati
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Well, Canetov jezik je nadaleko poznat... ovo je probrani skup navodnih citata...


1. Jedan od prvih nastupa nekog beogradskog benda u Hrvatskoj posle raspada Jugoslavije. Na pitanje da li zaista sviraju u Zagrebu, Cane je odgovorio: “Sviramo u Zagrebu, a gde spavamo – u Jasenovcu?”

2. Na koncertu u Baru, videvši da u prvom redu skaču uglavnom likovi koji su već dobro zagazili u četvrtu deceniju života, Cane im dobacuje: “Momci, vreme je da se oženite.”

3. A na koncertu u Zaječaru nakon niza provokativnih izjava deo publike zasuo je “Brejkerse” kamenicama, a Cane ispaljuje: “Šta je, Vlasi, kameno doba?”

4. Na drugom koncertu ka bini leti povrće, na šta frontmen “Brejkersa” pita: “Šta je, seljani, rodilo, a?”

5. Uvodne Canetove reči na nastupu u Valjevu bile su: “Dobro veče, Kraljevo.” Masa počinje da viče “Valjevo, Valjevo”, a Cane odgovara: “Kraljevo, Valjevo, isti kurac.”

7. I tokom jednog nastupa u Sloveniji Cane nije “zaboravio” svoje tradicionalno “zagrevanje” publike pa joj se obratio sa: “Šta je, bre, Hrvati?”

8. Posle višegodišnje pauze i crnogorska publika je na Lake festivalu dočekala “Brejkerse”, i to igranjem i šutkom odmah ispod bine. Cane joj je zahvalio sa: “Crnogorci, kažu za vas da ste lenji… Ko bi rekao.”

9. Tokom koncerta, devojka se penje na binu – Cane: “Šta se ložiš debela, sidji s’ bine, nije ti ovo ´Van Gog´.”

10. Cane sedi na stanici u nekoj nedođiji na periferiji Beograda, čekajući poslednji autobus za civilizaciju. Dolazi autobus, u njega ulazi neka riba, a Cane ostaje na stanici, iako sledeći bus dolazi tek za par sati. Riba koja je ušla vidi da on ne ulazi pa mu kaže: “Hajde, šta čekaš, nema autobusa do jutra.” Cane odgovara: “S tobom, grobe, nikad!”

11. Dolazi Canetu Zdravko Čolić i kaže mu “E, Cane, meni se dopada to što vi radite, mogli bismo mi zajedno da napravimo neki koncert, nešto možda snimimo…” na šta mu Cane odgovara “Hej, Čovek. Na čemu si?”

12. Negde 1990, svirka u Domu Omladine, i pred koncert u bekstejdžu pojavljuje se Cane odnekle i na nečije pitanje “De ti je riba..?” odgovara: “Posl’o sam je kući da se obuje, došla je u patikama.”.

13. Banetu iz “Džukela” poklonio knjigu s posvetom: “Bane, Cane”

14. Toronto, novembar 2003, The Opera house – Prva šutka, završava pesmu i
obraća se publici:
“Alo bre emigranti, smirite se, sve će biti u redu.”
Tokom sledeće pesme, publika se još više komeša a Cane biva i okupan pivom, završava pesmu, briše se peškirom i besedi:
“Pizda vam bre materina emigrantska, jel smo zato prešli ovoliki put. Pivom da nas polivate, kreteni.”

15. Negde u nekom manastiru pred polazak, Cane kaze igumanu: “Oče, blagoslovite pa da palimo!”

16. Na Kalemegdanu daje intervju za RTS. Usred priče ućuti, pogledom počinje da prati dešavanje iza kamermanovih leđa: “Veverica. juri je pas. Pobegla na drvo. Pravda je opet pobedila.”

17. Cane bio gost u nekoj emisiji i pošto su svirali u nekoliko gradova u Americi koji mesec ranije, pitaju ga: “Kako ti se dopada Amerika?”
Cane: “Njujork okeeej, Čikago okeeej, El Ej. mis’im ne’am pojma, kao neka montažna seljana.”

18. Na EXIT-u publika se smorila, Cane između svake pesme pokušava da ih otkravi i na kraju se predao rečima: Pa šta vam je, da se niste ojeli?

19. “Glavu nosiš na ramenima, ili je stavljaš pred noge kretenima”

20. Kad se neka debela cura u Nišu popela na binu Cane je posmatra, ona zastane i ovaj odvali “siđi sa bine debela, što stojiš, čekaš dizalicu”

21. Na koncertu u nekom selu: “Gde ste ratari, jel ste poneli motike?”

22. Grupa u Hrvatskoj izlazi na binu!
Cane:Jeste li spremni?!
Publika:JESMO!
Cane:NE ČUJEM VAS, JESTE LI SPREMNI!?
Publika:JESMO!
Cane:SPREMTE SE SPREMTE ČETNICI!

23. Dva poznanika autora definicije našla su se u bekstejdžu na nekom mini-festivalu. Posle izvesnog vremena počela je da ih mori žeđ, a kako nisu imali novca, rešili su da priđu Kojotu, tada frontmenu grupe Eyesburn, koga su odranije poznavali, i pitaju ga da im “pozajmi” nešto novca.
“Ej, Kojote, imaš da nam daš neki dinar za pivo?”
Kojot je izvadio novčanicu od dvesta dinara, i dajući je momcima rekao: “Ej, idite pitajte i Caneta”.
Kada su poznanici autora prišli Canetu i postavili isto pitanje, Cane se mašio za džep, izvadio novčanicu od deset dinara i pružio je rekavši: “Idi, opij se!”

24. Beogradski SKC, nekoliko ljudi iz publike pokušava da se popne na binu, a Cane viče: “Obezbjeđenje, vratite ovce u stado!”

25. Koncert Brejkersa u Hrvatskoj, između pesama neko od prisutnih počinje da psuje Caneta, a on odgovara “Ooo, pa imamo i Srbe u publici”.

26. Džoni Dep, kojeg je Emir Kusturica doveo u Beograd, svira jednu pesmu sa Brejkersima u SKC-u 1992. Cane najavljuje pesmu i gosta iz Amerike i pri tom mu govori: “Sviraj Džoni, tvoja devojka će noćas biti moja”.

27. Koncert u Apatinu 2008, Brejkersi izvode nekoliko hitova, haos u publici. Zatim počinju da sviraju nove, do tada nepoznate pesme i gotovo niko ne reaguje, a Cane kaže: “Bili ste divlje zveri, sad ste cica mace”.

28. Zagreb 2007. Partibrejkersi zavšavaju koncert, ali se na poziv publike vraćaju na bis. Deo prisutnih počinje da skandira “Cane pederu! Cane pederu!”, a on na to odgovara “Pa vi ovde baš volite pedere”.

29. Beogradski Dom kulture 2009. U pauzi između pesama se obraća jednom od fotoreportera koji fotografiše publiku: “Ćelavi slika pice… Dok mi izgaramo”.

30. Nastup na Summer festu, ludilo u publici tokom izvođenja pjesme “Kreni prema meni”, a Cane nakon toga govori: “Da sam znao da znate samo ovu svirali bismo je tri, četiri puta do sada”.

...
ono Kad Jim Jarmusch najavljuje Partibrejkerse u kojima na "Stoj Dzoni" svira Johnny Depp...


Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
Terabapuno1
Offline
Ukupno postova: 1
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.04.2016. 7:47 
Naslov:  Re: Partibrejkers - izabrani Canetovi citati
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zaječaru nakon niza provokativnih izjava deo publike zasuo je “Brejkerse” kamenicama, a Cane ispaljuje: “Šta je, Vlasi, kameno doba?”???


== www.solitairechamp.info ==

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: