Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Bavarski pereci

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.03.2014. 10:34 
Naslov:  Bavarski pereci
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovo je bila želja moga muža, nisu baš kao pravi oni koje teta Kaja donese ali bili su finiii. Bitno da je želja ispunjena. Ne volim ih baš raditi jer se inače kuhaju u vodi sa sodom i demoliram si cijelu kuhinju. Tražeći po netu recepte naišla sam i na ovaj i malo ga prilagodila sebi. Probajte i vi!



Bavarski pereci
trajanje pripreme 80 minuta - za 10 pereca

Potrebno:
2,5 dcl hladnog mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
500 g mekog brašna
50 g omekšalog maslaca
2 žlice ulja
pola ili 1 kašičica soli(po ukusu)
1 kašičica šećera
+ još malo brašna za izradu

Premaz:
50 ml mlijeka
1 žlica sode bikarbone
krupna sol, sezam, mak, kim

Priprema:
U hladno mlijeko isipamo kvasac i ostavimo da odstoji 10 minuta.U posudi izmješamo brašno u koje dodamo sol i šećer sve skupa izmjšamo i dodamo maslac,kvasac sa mlijekom i ulje.Zamjesimo tijesto i prebacimo na malo pobrašnjenu radnu površinu i dobro ga izmjesimo još nekih 5 minuta dok ne postane glatko.Podjelimo tijesto na 10 loptica,pokrijemo ih krpom i ostavimo da odmaraju 30 minuta.

Nakon 30 minuta uzimamo po 1 lopticu razvaljamo ju rukama u dugačku kobasicu (ako želite deblje perece razvaljajte ih kraće)da na krajevima bude tanja.Uhvatimo oba kraja i prepletemo ih 2 ili 3 puta kako želite i prebacimo,zalijepimo preko krajeva tijesta da dobijemo perec.Perece slažite na pleh obložen papirom za pečenje.Kada su svi pereci gotovi napravite premaz.



Stavite mlijeko na vatru u dublju posudicu i kada zavrije maknite sa vatre i umješajte sodu.Stvorit će se gusta pjena i time odmah premažite perece.



Svaki perec malo zarežite na debljim mjestima sa nožem ili škarama i pospite po želji sa krupnom soli,kimom,sezamom…



Stavite ih peći na 180 C 20-30 minuta.Kada su pečeni neka se malo ohlade i možete uživati uz kockicu maslaca i čaj!

Od ovoga tijesta možete praviti i druge oblike peciva,kifle ili nešto drugo ne moraju biti pereci.

Pozdrave vam šalje Nina!

Tekst i foto: Nikolina Erić


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: