Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Otvoreno jubilarno deseto izdanje Frankofonije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65890
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.03.2014. 9:49 
Naslov:  Otvoreno jubilarno deseto izdanje Frankofonije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koncertom klasične glazbe Mélodies franco-croates u Muzeju Slavonije, zgradi Glavne straže, jučer je u Osijeku svečano otvoreno jubilarno deseto izdanje Mjeseca Frankofonije 2014.

Djela hrvatskih i francuskih skladatelja izveli su Sylvie Vučić (sopran), Jelena Tihomirović (klavir) i Metod Sironić (flauta).

Uoči početka koncerta, u ime organizatora, goste je pozdravila Ljiljana Majstorović, predsjednica Francuske Alijanse Osijek, pozdravima su se pridružili i zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš te zamjenik župana Dragan Vulin, a manifestaciju je svečano otvorio Luc Lévy, savjetnik za kulturu pri Francuskom veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj.



Inače osječka Francuska Alijansa najstarije je društvo frankofona i frankofila u ovome dijelu Europe, a ove godine slavi 117. obljetnicu osnutka.

Od 18. ožujka do 26. travnja 2014., u programu Frankofonije u Osijeku, uz koncerte klasične glazbe, moći će se pogledati frankofoni filmovi, kušati specijalitete francuske kuhinje ili sudjelovati u radionicama i igraonicama.



Tekst i foto: Jasenka Mađarević/Osijek.hr

Najava031: Mjesec frankofonije u Osijeku 2014.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: