Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odigrana uzbudljiva utakmica Osijek Kelme - Solin Veltins

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65895
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.03.2014. 12:06 
Naslov:  Odigrana uzbudljiva utakmica Osijek Kelme - Solin Veltins
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U iznimno uzbudljivoj utakmici, koja je odigrana u petak navečer u SD Zrinjevac, Osijek Kelme je stigao do sedme pobjede ove sezone i time došao na peto mjesto prvenstvene ljestvice.

Oko 350 gledatelja došlo je vidjeti za klub iznimno važnu utakmicu Osijek Kelme – Solin Veltins. Osijek Kelme je dobro počeo utakmicu, u prvih par minuta je imao potpunu kontrolu lopte te je već u trećoj minuti mogao povesti preko Čavara, no gostujući vratar Franko Bilić izvrsno je obranio njegov udarac. Minutu poslije dosuđen je slobodan udarac za goste, Mirko Jurjević je pucao i pogodio za vodstvo Solin Veltinsa 0:1. Osijek Kelme je pokušao ekspresno uzvratiti preko Duvačića, no ispriječio se vratar Bilić. Novu veliku priliku za izjednačenje je u sedmoj minuti imao Kajfeš, no ishod je bio isti. Zatim su usljedili pokušaji Pandurevića i Kajfeša, no završili su pored gola. Do gola su u nastavku pokušali doći i Čavar i Duvančić, no njihove je pokušaje spriječio izvrsni Bilić. Solin Velltins je zaprijetio tek u 17. minuti kada je pucao Radmilo. Minutu poslije Osijek Kelme imao je još jednu izvrsnu priliku za izjednačenje. Slobodni udarac izveo je Čavar, ali je opet spretniji bio Bilić. U istoj minuti zaprijetili su i gosti, pucao je Jezidžić, a Mladina izvrsno obranio. U 19. minuti dosuđen je kazneni udarac za Osijek Kelme. Pucao je Čavar, no Bilić je i iz ovoga duela izašao kao pobjednik. Potom je dosuđen još jedan slobodni udarac za Osijek Kelme, nakon kojeg je Pandurevićev udarac završio u vanjskom dijelu mreže. Zadnju priliku u poluvremenu imao je Duvančić, Bilić je ponovno obranio te se na odmor otišlo s rezulatom 0:1.



Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti, dobro su kombinirali Znaor i Koturović, no još je bolje reagirao Mladina. U idućoj akciji Dražen Čavar je izvrsnim udarcem konačno savladao dotad nepogrješivog Bilića te izjednačio na 1:1. Nakon izjednačujućeg gola, priliku je imao I Kajfeš, no ponovno se iskazao Bilić. U 25. minuti Dražen Čavar je izvrsno iskoristio ''poklon'' Bilića, te je Osijek Kelme konačno poveo 2:1. Gosti su nakon primljenog gola pokušali pritisnuti Osijek Kelme, no to im nije pošlo za rukom jer je Osijek Kelme u još par navrata ozbiljno zaprijetio Biliću, koji je i dalje bio na visini zadatka. U 32. minuti dosuđen je još jedan kazneni udarac za Osijek Kelme. Ovoga je puta pucao Duvančić, no Bilić je vrlo atraktivno obranio i ovaj udarac. Minutu poslije crveni je karton dobio igrač Solin Veltinsa Juras, pošto je to bio i šesti prekršaj Solinjana u poluvremenu, Osijek Kelme je imao i šansu povećati vodstvo iz deseterca. Do povećanjaj vodstva nije došlo jer je scenarij bio identičan onome od minutu prije - pucao je Duvančić, a Bilić je ponovno obranio. Osijek Kelme je nakon ovoga još žešće napao gol Solin Veltinsa, što je rezultiralo još jednim desetercem u 36. minuti. Ovoga je puta pucao mladi Andrej Pandurević, koji je lukavim udarcem savladao Bilića za vodstvo Osijek Kelmea od 3:1. Minutu poslije dosuđen je i kazneni udarac za goste. Pucao je Jurjević, no Ivan Mladina je obranio njegov udarac. Nakon ovoga gosti su zaigrali s igračem – vratarom što im se nije isplatilo. Minutu prije kraja utakmice prvo je nebranjeni gol pogodio Gordan Duvančić za 4:1, a zatim i Armando Kajfeš za 5:1. Na samom kraju utakmice Mirko Jurjević je zabio izvrstan pogodak za 5:2, što je bio i konačni rezultat utakmice.



Ovo pobjedom Osijek Kelme je došao na peto mjesto prvenstvene ljestvice i sasvim se približio dugo željenom play-offu.



Uz trenera i igrače pohvale je u ovom susretu zaslužila i izvrsna publika, koja je došla u velikom broju i izvrsno podržavala svoju momčad, ali igrači Nogometnog kluba Osijek koji su grupno došli podržati svoje sportske kolege. U iduća dva kola Osijek Kelme će se susresti sa zagrebačkim klubovima – prvo ej na rasporedu gostovanje u Zagrebu kod aktualnog prvaka Nacionala, a potom u Zrinjevac dolazi Uspinajča.





Tekst: Brankica Mandić
Foto: Hrvoje Knežević


Najava031: Zrinjevac: FC Osijek Kelme - Solin Veltins

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: