Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Borzan: Hrvatski doručak u EU

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65796
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.03.2014. 11:12 
Naslov:  Borzan: Hrvatski doručak u EU
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

TERA TEHNOPOLIS d.o.o. - Tehnologijsko-razvojni centar – koji djeluje kao rezultat suradnje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, u sklopu projekta Europske poduzetničke mreže (EEN) okuplja nekoliko desetaka poduzetnika koji se bave proizvodnjom prehrambenimh proizvoda više kategorije. U suradnji s Europskim parlamentom, odnosno zastupnicom Biljanom Borzan, dvadesetak poduzetnika posjetit će i obavljati poslovne razgovore na sajmu TAVOLA (Kotrijk, Belgija). Bit će to prvi nastupi uglednih malih hrvatskih proizvođača
delikatesne hrane i pića na ovom prestižnom sajmu koji se održava svake dvije godine.
Pred hrvatske proizvođače kulena, sireva, vina, voćnih rakija i džemova, bučinog i maslinovog ulja te začinske paprike, a najvećim dijelom iz slavonsko-baranjske regije, postavlja se prilika za plasman proizvoda na EU tržište kroz nastup na poslovnim susretima u sklopu ovog renomiranog sajma. Naime, u ponedjeljak, 17. ožujka, planirano je održavanje poslovno-bilateralnih susreta unutar sajma TAVOLA koji su snažnog međunarodnog fokusa sa suorganizatorima iz 15 europskih zemalja s krajnjim ciljem sklapanja poslovnih ugovora na licu mjesta. Nakon održanih sastanaka planiran je Networking program, tzv. druženje uz koktel gdje će hrvatski proizvođači dobiti svoj "kutak" te imati priliku ponuditi svoje proizvode za degustaciju.

Osim toga, hrvatski će poduzetnici u Europskom parlamentu organizirati i promotivnu manifestaciju "Hrvatski doručak u EU – Croatian breakfast in the EU ". Ovu promotivnu akciju organizira Ured zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan, u utorak, 18. ožujka u Europskom parlamentu.

Priprema hrvatskih poduzetnika za nastup na TAVOLI 2014 je važan projekt osječkog Tera Tehnopolisa, o čemu govori direktor, Ivan Štefanić.

- Uz konačan cilj našeg projekta, a to je prodaja vrhunskih hrvatskih delikatesa na tržištu EU, izuzetno važno je znanje i iskustvo te samopouzdanje koje sudionici stječu nastupom na sajmu i kroz bilateralne razgovore. Također je važna i suradnja s hrvatskim europarlamentarcima, odnosno zastupnicom Borzna, koja je poduprla ovaj program i omogućila da odlazak u Belgiju pored izvanrednog poslovnog napora bude i nezaboravna uspomena. Odabir sektora, tržišta i načina uspostavljanja poslovnog kontakta omogućio je rad TERA u okviru Europske poduzetničke mreže i sektorske grupe AGROFOOD - kaže direktor Štefanić.

Očekivanja hrvatskih sudionika od poslovnih susreta su velika.
- Već činjenicom da smo se na jednom takvom sajmu izborili za "hrvatski kutak" ostvarili smo jako puno. Naime, to je jedan od rjetkih sajmova čiju organizaciju svakako treba kopirati. Mi već sada imamo dogovorene sastanke, ne idemo na slijepo, nema iščekivanja i vjerujemo da će biti i velike koristi za sve nas - tvrdi Mirjana Zelenika, vlasnica OPG Zelenika iz Iloka koji se na sajmu predstavljaju s vlastitim vinima i pjenušcima.

Hrvoje Matijević, vlasnik OPG-a Matijević iz Suze, na sajam ide sa svojim vrhunskim kulenom te očekuje da potpiše i nekoliko konkretnih prodajnih ugovora s vlasnicima delikatesnih dućana.

- Želja mi je da sa svojim proizvodima doprem do konzumenata iz Belgije, Francuske ali i sjevernih europskih zemalja. Tražimo primarne kupce, imamo dogovorene i neformalne susrete a važno je i iskustvo koje ćemo steći na jednom tako specijaliziranom sajmu
- kaže Matijević.

Poznati hrvatski proizvođač certificiranog visokokvalitetnog ekološkog bučinog ulja OPG Andreja Petrović iz Varaždina već ima dogovorene susrete s nekolicinom distributera i otkupljivača prehrambenih proizvoda na sajmu.

- Do sada nismo izlazili na tržišta izvan Hrvatske i zato sam vrlo uzbuđena što ću imati prilike prezentirati naše proizvode i vani. Posebno što se tu radi o ljudima koji poznaju i cijene kvalitetne proizvode. Mi kontinuirano ulažemo u kvalitetu i moderan dizajn te očekujem da će to donijeti i rezultate - tvrdi Andreja Petrović.

Ova dva iznimna događaja čiju je vrijednost i važnost prepoznala i naša zastupnica Borzan prilika su za hrvatske proizvođače hrane ne samo da svoje proizvode plasiraju na europsko tržište već i da na poslovnim susretima uspostave komercijalnu i tehnološku suradnju s proizvođačima iz cijele Europe.



Tekst: Ured zastupnice EP Biljane Borzan

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: