Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Započinje gradnja nove POS-ove zgrade u blizini Saponije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65908
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.03.2014. 9:17 
Naslov:  Započinje gradnja nove POS-ove zgrade u blizini Saponije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Vukovarskoj ulici, u blizini Saponije jučer je položen temeljni kamen, čime je nakon više od deset godina u Osijeku počela gradnja stambene zgrade iz programa Poticajne stanogradnje. Gradi se 38 stanova. Ugovorna cijena stana po četvornom metru iznosi 999,87 €.



Zgrada će imati nešto više od 2.200 četvornih metara neto korisne površine, svaki će stan imati parkiralište ili garažu. Ukupna vrijednost investicijske procjenjuje se na približno 17 miliijuna kuna, od kojih je šest milijuna poticajnih sredstava Republike Hrvatske. Cijeli projekt povjeren je "domaćim" građevinskim snagama. Zgradu je projektirala tvrtka Dies d.o.o. iz Valpova, radove će izvoditi Izgradnja d.o.o iz Tenja, a nadzor je povjeren tvrtki Respect-ING d.o.o. iz Osijeka.



Kamen temeljac položili su Željko Uhlir, zamjenik ministrice graditeljstva i prostornoga uređenja, Slavko Čukelj, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. Planira se kako će zgrada biti dovršena do ljeta sljedeće godine, a njena je gradnja važna i zbog buđenja posrnuloga i krizom opterećenog građeveinarstva.

U Hrvatskoj je do sada izgrađeno 5265 POS-ovih stanova u 74 grada i naselja. Ukupna investicijska vrijednost tih 180 objekata je 2,5 milijarde kuna, za što je država preko poticajnih sredstava uložila gotovo 620 milijuna. U Osijeku su iz Programa poticajne stanogradnje izgrađene tri zgrade sa 72 stana ukupne površine 3.639 m2 , prvi stanari useljeni su sredinom 2002., a druga dva objekta završena su dvije godine kasnije. Cijena stana tada je bila nešto niža od 700 € po četvornom metru. Investicije su bile vrijedne 19,4 milijuna kuna, za što je država dala nešto manje od 4,5 milijuna poticaja.





Poslušajte i..
Zamjenik ministrice graditeljstva Željko Uhlir


Gradonačelnik Ivan Vrkić


Direktor APN-a Slavko Čukelj




Tekst i foto: Davor Lončarić/Radio Osijek

Najava031: U Osijeku se polaže kamen temeljac za izgradnju višestambene zgrade iz Programa POS-a

Pročitajte i..
U Osijeku predstavljeni POS stanovi
POS stanovi će se do kraja godine graditi u blizini Saponije?
Preko puta Saponije gradi se peterokatnica s 38 POS stanova
POS Osijek: APN objavio javni poziv za prijavu na listu za kupnju POS stanova u Osijeku
Javni poziv Osječanima za kupnju ili najam stana iz Programa društveno poticane stanogradnje

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: