Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GOGO: Najveća dvojba gradonačelnika Vrkića - politika ili poduzetništvo?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65866
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.02.2014. 13:07 
Naslov:  GOGO: Najveća dvojba gradonačelnika Vrkića - politika ili poduzetništvo?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prošao je dan za kada su najavljeni prosvjedi u Osijeku. Kao što smo i očekivali, na ulicama se ništa posebno nije dogodilo. No, bez obzira što nije bilo materijalne štete - učinjene su neke druge vrste štete.

Da podsjetimo, gradonačelnik Vrkić u svom dramatičnom obraćanju javnosti, najavio je postojanje "nekih" koji u Osijeku namjeravaju provesti "bosanski scenarij", te je postavio pitanje: trebaju li nam nakon grafita, plakata i letaka – prosvjedi, razbijanje i paljenje javnih zgrada? Istaknuo je kako su pripremljeni grafiti u kojima ga nazivaju lopovom, te je osudio dijeljenje letaka i plakata kojima tzv. "neki" iz tjedna u tjedan zasipaju grad i nagrđuju javne površine.

Naravno da je nagrđivanje grada grafitima, letcima i plakatima loše, i za GOGU su to potpuno neprihvatljive, uvredljive poruke ljudi koji, uz loš ukus u političkoj komunikaciji, nemaju ni dovoljno hrabrosti potpisati svoje riječi. Takav način obračunavanja s političkim suparnicima oštro osuđujemo.

S druge strane, što je napravio naš Gradonačelnik, čiji glas ima puno veću težinu od anonimnih i nekulturnih protivnika? Na konferenciji za novinare, kao da je opsadno stanje, najavio je pripremu prosvjeda. Ni to nije bilo dovoljno, nego je gradska uprava novcima nas građana zakupila prostor u određenim medijima, te se priopćenje Gradonačelnika u kojem najavljuje navodne prosvjede "vrtjelo" nekoliko dana.

Ako se ove štete uopće trebaju uspoređivati, moramo reći kako je šteta koju je učinila gradska uprave u ovom slučaju daleko veća od štete anonimnih, beskičmenih pisaca letaka. Gradonačelniku je uspjelo među građane Osijeka unijeti nemir, zbog kojega se danima na ulicama zabrinuto razgovaralo o mogućim prosvjedima. A ovo unošenje nemira među građane još su građani sami i platili.

S druge strane poduzetnici koji razmišljaju o investicijama na ovom području sigurno će nakon poruka o prosvjedima malo duže razmišljati ili odustati. Poduzetnici nemaju problema s borbama lokalnih političara, to je prisutno u svakom gradu i državi, ali sve dok se te borbe vode u političkoj areni. Poduzetnici imaju problema s dramatičnim i netočnim najavama sigurnosnih rizika, koje se ne temelje na činjenicama nego na izmišljotinama i političkim spinovima. Tada gradska uprava postaje neozbiljna i neodgovorna, te sama sebe isključuje iz ozbiljnih poslovnih pregovora.

Cijela ova situacija podsjeća na priče o unutarnjim i vanjskim neprijateljima kojima su ljude nekad plašili da ne bi razmišljali o pametnijim stvarima. Primjerice, o tome kako građani žive, imaju li svi jednake šanse u svom gradu, jesu li oni koji su na vlasti, i kojima su dali svoj glas, ispunili svoja predizborna obećanja?

Građani žive sve teže, a vrijeme nemilosrdno prolazi…

Tekst: Vijećnici Gradskog vijeća Grada Osijeka: Margareta Krivić i Miroslav Šimić, Predsjednik Građanske opcije Grada Osijeka Miroslav Vanek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
freedom.fighter
Offline
Ukupno postova: 199
Lokacija: OS
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.02.2014. 13:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

GOGO ekipa je poput Don Quijotea u ovom gradu protiv ostatka političke scene koju boli uvo za sve što u gradu ne valja i što bi trebalo mjenjati. Garant im se podsmjehuju kad GOGO pošalje ovakvu neku poruku i baš ih briga što se u gradu događa dok oni, njihove obitelji i prijatelji sisaju plaće iz gradskog i državnog sektora.

_________________
Sudba kleta jednaka je, bio gospodin ili drug!
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: