Portali i novine danas donose tekstove o navodnom pripadniku jedne od najkrvoločnijih Hitlerovih postrojbi, tzv Mrtvačkih glava, koji već godinama, pritajeno, živi u Osijeku. U tekstu Jutarnjeg lista stoji kako je 89-togodišnji Jakob Dencinger predmet istraživanja DORH-a, nakon što je njemačko Specijalno tužiteljstvo za istraživanje zločina nacionalsocijalizma Hrvatskoj dostavilo podatke za spomenutog Dencingera. U tekstu stoji da je, osim od Hrvatske, njemačko tužiteljstvo zatražilo podatke i od Vlade SAD-a, gdje je Dencinger živio do 1990 -te godine. Iz Amerike se doselio u Osijek, na Gornjodravsku obalu, a susjedi ga, kaže se u tekstu, opisuju kao tihog đentlmena. Navodi se kako Dencinger nije skrivao da je imućan, a tvrdio je da se obogatio u Americi kao biznismen. Prozivani Dencinger pak odbija razgovarati s novinarima.
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Zar kod procesuiranja nacističkih zločina nema zapovjedne odgovornosti?
Lik je bio obični čuvar, sitna riba...
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata.