Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GOGO: "U Osijeku se promijenila vladajuća garnitura, ali ne i način upravljanja"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65806
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.01.2014. 13:21 
Naslov:  GOGO: "U Osijeku se promijenila vladajuća garnitura, ali ne i način upravljanja"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iznimno nam je drago što je konačno završen natječaj oko zapošljavanja odgojiteljica u Centru za predškolski odgoj u Osijeku, te da će prestati njihova promjena svaka dva mjeseca. Mislimo da je to dobro zbog djece i roditelja.

S druge strane, do nas dolaze, za sada nepotvrđene informacije, da je od 12 osoba zaposlenih na neodređeno, 11 onih koje su predložene na posljednjem natječaju, a među njima je sedam koje nisu bile u skupinama koje preporučuje institucija koja je provodila testiranje. Ovo zvuči kao dobar izazov za statističare koji bi trebali izračunati vjerojatnost zapošljavanja istih osoba na dva natječaja s različitim brojem kandidata.

Podsjećamo da smo zbog ovakvog provođenja natječaja i pokušaja netransparentnog zapošljavanja reagirali i prvi put, te je tadašnji predsjednik Upravnog vijeća Miroslav Vanek ravnateljici vratio dokumentaciju, a Grad Osijek poništio natječaj.

Ako je istina da se ponovno dogodilo netransparentno zapošljavanje, moramo reći da se u Osijeku na posljednjim lokalnim izborima promijenila vladajuća garnitura - ali ne i način upravljanja. Žalosno je da se mlade i školovane osobe teško mogu zaposliti kao odgojiteljice u vrtiću, a da nemaju političku "vezu".

S obzirom da je gradonačelnik Vrkić svojevremeno, na našu inicijativu, poslao dopis trgovačkim društvima i ustanovama u kojem je jasno utvrdio proceduru zapošljavanja i prvu selekciju koju provodi institucija izvan gradske uprave, očekujemo od njega reakciju u ovom slučaju. Stranke koje još uvijek čine neformalnu koaliciju trebale bi biti svjesne da građani Osijeka nisu svoj glas dali ovakvom ponašanju, već da se od nove vlasti očekivala istinska promjena načina upravljanja Gradom, njegovim ustanovama i tvrtkama.

Ako je istina da je zaposleno 11 od 12 osoba koje su trebale biti zaposlene na prošlom natječaju, GOGO oštro osuđuje ovakvo ponašanje vladajuće koalicije i članova Upravnog vijeća Centra za predškolski odgoj, te još jednom apelira na gradsku upravu da se pridržava pravila zapošljavanja koja su prihvatili, i koja je gradonačelnik Vrkić javno podržao.



Tekst: Gradski vijećnici, Građanske opcije Grada Osijeka , Margareta Krivić i Miroslav Šimić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: