Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HSP Osijek: Kandidirajte Osijek za Europski grad kulture!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65806
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.01.2014. 13:38 
Naslov:  HSP Osijek: Kandidirajte Osijek za Europski grad kulture!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

HSP Osijek podsjeća cjelokupnu osječku javnost da će ove godine biti raspisan natječaj za Europski grad kulture za 2020. godinu u kojem će ravnopravno svoje predstavnike dati Republika Hrvatska i Republika Irska.

Neke predradnje oko kandidature Osijeka napravila je prethodna gradska vlast i mi stoga aktualnoj gradskoj vlasti predlažemo da nastave gdje su njihovi prethodnici stali i upregne sve snage i krenu s pripremama za kandidaturu Osijeka. Smatramo nužnim angažirati sve stručnjake koji djeluju u gradu Osijeku i mogu pripremiti kvalitetne projekte izu područja kulture s kojima će kandidirati grad Osijek kao Hrvatskog predstavnika u utrci za prestižnu titulu Europskog grada kulture za 2020. godinu.

Smatramo da je potrebno istaknuti da grad Osijek nema zaseban odjel za kulturu koji bi bio nositelj i kordinator ovog projekta s ciljem umrežavanja svih koji se u gradu Osijeku i Županiji bave kulturnom djelatnosti, od Hrvatskog narodnog kazališta, Umjetničke akademije, Muzeja Slavonije, Dječjeg kazališta, galerija, udruga koje djeluju na području kulture, pa sve do subkulturalnih grupa i pojedinaca.

Mišljenja smo da u ustroju gradske uprave mora postojati zasebni odjel koji će se baviti samo i isključivo kulturom. U ovaj projekat mogu se uključiti i drugi gradovi i općine Osječko-baranjske županije koji imaju što pokazati na polju kulture.

Naravno sve to uvezati i preko turističke zajednice prezentirati osječkoj, hrvatskoj i europskoj javnosti.

U gradu koji dobije naslov Europske prijestolnice kulture tijekom cijele godine se održavaju različite kulturne manifestacije i umjetničke priredbe što ima pozitivan utjecaj na turizam, gospodarstvo i razvoj. A za samu realizaciju projekta dostupna su sredstva iz EU fondova, prvenstvena Fonda "Melinda Merkuri".

Da bi se po ovome pitanju stvari pokrenule s mrtve točke predlažemo da se na Izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća grada Osijeka čije sazivanje traži trenutna oporba doda još jedna točka dnevnog reda "Kandidatura grada Osijeka za Europski grad kulture 2020. godine".

Nadalje, umjesto da se aktualna gradska vlast bavi puno kvalitetnijim stvarima na polju kulture mi se u Osijeku već više od mjesec dana bavimo pitanjem V.D. intedanta HNK-a, i tko će to biti. HSP Osijek izražava stav da treba podržati mišljenje zaposlenika HNK Osijek i imenovati V.D. ravnatelja po odlukama zaposleničkog vijeća do raspisivanja natječaja za Intedanta HNK-a i njegova izbora u punom mandatu.



Tekst: Hrvatska stranka prava, Podružnica Osijek, Drago Marković, predsjednik

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
anakonda
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6288
Lokacija: ...tu sam....
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.01.2014. 13:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

.....aaaaaaaaaaaahahahahahaha, pa jel ovo vic godine???? odmah na njenom početku?????? aaaaaahahahahaah.....

_________________
Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
simo031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 6329
Lokacija: Ludoland
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.01.2014. 15:13 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Doprinos lokalnih političara u kulturi regije, je zasigurno od krucijalne važnosti za ovu kandidaturu.

_________________
http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: