Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Rekonstrukcija Vodenih vrata nastavlja se na proljeće

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65875
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2014. 15:38 
Naslov:  Rekonstrukcija Vodenih vrata nastavlja se na proljeće
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nastavak uređenja zapuštenog i devastiranog prostora ispred Vodenih vrata očekuje se na proljeće. Riječ je o jednom od tri velika projekta Agencije za obnovu Tvrđe kojima će se ona ozbiljnije baviti u 2014.

Prvi projekt je temeljita obnova kompleksa Vodenih vrata za koju su potrebna sredstva u iznosu od 1,5 milijuna kuna bez PDV-a osigurana od strane Ministarstva graditeljstva. Radovi bi trebali započeti na proljeće, a očekuje se da će trajati do polovice iduće godine kada bi trebali biti završeni opkop i popločenje ispred vrata te spojeni s promenadom.



Druga dva projekta mnogo su zahtjevnija i još su u pripremnoj fazi, a to su obnova Trga Vatroslava Lisinskog i program obnove cjelokupne infrastrukture u Tvrđi. Za oba projekta zatražit će se sredstva iz europskih fondova. Obnova infrastrukture posebno je zanimljiva ali i neophodna jer uključuje zamjenu ili postavljanje novih vodovodnih, kanalizacijskih i električnih instalacija te instalacija za centralno grijanje, nakon čega bi se na sve ulice u starom dijelu Grada postavile nove kamen kocke.



Nažalost, ni Trg Vatroslava Lisinskog ni obnova infrastrukture neće započeti u ovoj godini, ali u Agenciji vjeruju kako bi se obnova infrastrukture mogla dovršiti do 2016. godine.





Tekst i foto: M.M./Osijek031.com

Pročitajte i..
Putovanje kroz vrijeme: Vodena vrata u Tvrđi
Predstavljen projekt uređenja Vodenih vrata
Radovi kod Vodenih vrata
Počinje uređenje išaranih i zapuštenih Vodenih vrata

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Pukli Diogen
Offline
Ukupno postova: 129
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2014. 22:33 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Molim vas ne mojte ih obnavljati. Dovoljno je samo da pokosite tamo s vremena na vrijeme i ako to napravite bitće uspijeh.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: