Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GOGO: Upit povodom skidanja prometne signalizacije u središtu Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65808
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2014. 14:41 
Naslov:  GOGO: Upit povodom skidanja prometne signalizacije u središtu Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poštovani gospodine Kukić,

u središtu Osijeka skinuti su natpisi koji unutar pješačkih zona dopuštaju prometovanje biciklistima, te vas molimo odgovor iz kojeg je razloga to učinjeno?

Nadamo se da nije u pitanju "trajno rješenje". Ako ipak je - želimo istaknuti kako ovakav potez nije prihvatljiv sve dok se dugoročno ne riješi prometovanje biciklima kroz središte grada, pri tome mislimo na izgradnju kvalitetne biciklističke staze na Promenadi.

Osim toga, velik dio naših građana ne zna za skidanje navedenih natpisa i na ovaj su način izloženi kaznama prometne policije.

Osijek je, osobito posljednjih nekoliko godina, postao grad biciklista. Taj trend treba poticati iz niza razloga, a prije svega ekoloških i zdravstvenih. Ovakvim potezima događa se upravo suprotno.

Ako se na ovaj način želi zaštiti pješake od pojedinaca koji neoprezno voze bicikle (što su iznimke), to se moglo učiniti i postavljanjem signalizacije kojom se ograničava brzina bicikala, kako je problem prometovanja biciklima riješen u mnogo većim gradovima nego što je Osijek, primjerice u Munchenu.

Ako ste skidanje natpisa zamislili kao "trajno" rješenje molimo vas da navedenu odluku povučete, do izgradnje alternativne kvalitetne biciklističke staze vratite stare natpise, a biciklistima odredite ograničenje brzine.


Tekst: Vijećnici Gradskog vijeća Grada Osijeka, Margareta Krivić i Miroslav Šimić


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: