Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zapečeni pileći jastučići

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.01.2014. 9:07 
Naslov:  Zapečeni pileći jastučići
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iz zamrzivača sam izvadila 8 pilećih šnicli i stavila da se odpuste. Pogled usmjerim u otvoreni frižider i doleti ideja, radit ću punjene pileće šnicle, piletinu ću puniti sa suhim vratom, mogla bi staviti i sir, to bi bilo ukusno. No, kad su se šnicle otpustile vidim da sam ih skroz tanko izrezala prije zamrzivača, dakle nema mjesta za đepić u koji ću staviti vrat i sir. Ako upotrijebim dvije šnicle i između napunim, sir bi mi moga pri pečenju curnuti van, a i svatko će dobiti samo jedan komad u tanjur, to mi nije to….i opet zasvjetli lampica TA NA NA DAN!

Uzimam šniclu, na polovicu stavljam suhi vrat, preklopim ju…a sir, on će poslužiti poslije, jer ću šnicle lijepo zapeći u rerni. Jednostavno, a posebno. Brzo i ukusno.



Zapečeni pileći jastučići /piletina
trajanje pripreme 25 min - za 4 osobe

Potrebno:
- 8 pilećih šnicli
- 100g suhog vrata
- 100 g sira gaude
- 100g majoneze

Priprema:
Pileće šnicle malo isući batom. Naribati gauda sir te ga pomješati sa majonezom. Na pola šnicle staviti listić suhe vratine, preklopiti drugom polovicom šnicle.



Kad smo sve šnicle pripremili, staviti ih na tavicu te sa svake strane malo zapeći na naglo. Ja sam ih držala po 2 min. na jednoj i 2 min. na drugoj strani. Zapečene i napunjene jastučiće poslagati u protvan, tako da se ne preklapaju.

Uključiti pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva

Smjesu majoneze i sira premazati preko jastučića te sve zajedno staviti u pećnicu 20 min. na 180 stupnjeva. Servirajte toplo uz prilog po vašoj želji. Kod nas su se zapečeni unjeni jastučići jeli sa pireom od graška.





Napravite i vi svoje punjene jastučiće, zapecite ih i servirajte uz jednostavan prilog.


Pozdrav od Eveline iz Kuhinje ispod duge

Tekst & foto: Evelina Klajn


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: