Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HDSSB: Podržavanje prijedloga za odgodu izglasavanja promjene Ustava Republike Hrvatske

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65805
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.12.2013. 9:42 
Naslov:  HDSSB: Podržavanje prijedloga za odgodu izglasavanja promjene Ustava Republike Hrvatske
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Glavni odbor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, na sjednici održanoj 18. prosinca 2013., jednoglasno je podržao prijedlog Predsjedništva HDSSB-a i Kluba zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom saboru kojim se traži odgoda izglasavanja promjena Ustava Republike Hrvatske do idućeg redovitog zasjedanja Hrvatskog sabora poslije 15. siječnja 2014.

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje smatra kako postoje određene nejasne formulacije u Nacrtu prijedloga promjena Ustava Republike Hrvatske, te zbog toga tražimo da se produži javna i stručna rasprava kroz koju bi se riješile ove nedoumice. Svako brzanje u donošenju ovog za državu temeljnog pravnog akta, moglo bi posljedično rezultirati određenim pravnim nejasnoćama, a to kao ozbiljna i odgovorna parlamentarna stranka ne želimo i ne možemo dopustiti.

Sigurni smo da ukoliko postoje iskrene namjere svih ili većine političkih stranaka u Hrvatskom saboru, neće biti problem provesti zatraženu produženu javnu i stručnu raspravu o promjenama Ustava Republike Hrvatske, te omogućiti ulaganje amandmana na Konačni prijedlog ustavnih promjena kojima će se promijeniti nejasni i pravno nedorečeni članci Ustava RH, a sve samo s ciljem sprječavanja mogućih neželjenih štetnih posljedica koje su mogle proizići za Republiku Hrvatsku i sve njezine građane.

Tekst: Glasnogovornik HDSSB-a, Karlo Šatvar, dipl.iur, v.r.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: