Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



50 lipa po plastičnoj boci

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Gemi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2963
Lokacija: Nebesa
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 04.08.2005. 9:39 
Naslov: Great ! 50 lipa po plastičnoj boci
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva donijelo je novi Pravilnik o ambalažnom otpadu, prema kojem se ambalaža vraća u trgovinu.

Kako je odlučeno, neće se plaćati kaucija, već će građani, počevši od 01. siječnja, 2006. godine, dobivati 50 lipa nagrade za svaku staklenu ili plastičnu bocu, limenku od pića, ili bocu od mlijeka ili jogurta koju donesu u trgovinu ako je riječ o ambalaži zapremnine veće od 0,25 l. To znači da će netko u bilo koju trgovinu u Hrvatskoj moći donijeti, primjerice, deset ili pedeset boca, bez obzira da li ih je kupio ili negdje pronašao, i za njih dobiti pet, odnosno 25 kuna.

Strani gosti koji u Hrvatsku dovoze i velike količine pića u plastičnim bocama te boce neće moći vraćati i naplaćivati ih u našim trgovinama, uvjeravaju u Ministarstvu, jer će se pregledavati gdje je boca proizvedena.

Ministarstvo, kako saznajemo, planira i neke nove pravilnike kojima će se riješiti zbrinjavanje papira, uz novčane poticaje kojima bi se građane motiviralo na skupljanje novina.


Photo:Gemi031

_________________
Gemi031
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: