Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sarajevska bošća

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.12.2013. 10:38 
Naslov:  Sarajevska bošća
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

O ovom sam jelu slušala, slušala, al ga nisam kušala. Nikako, nema ga nigdje u Osijeku i bližoj, a ni daljoj okolici. Suprug Klaudio je sarajevsku bošću jeo u Zagrebu u jednom restoranu. Naravno o bošći je pričao čak i u snu no sastojke je natucao, piletina, šampinjoni i umak i još nešto, ma prefino, a krušćići, a umak sve je zapečeno u nekoj foliji. Uglavnom, sliku o tom jelu sam slagala u glavi, ali svejedno nisam imala sve sastojke. Kružeći po internetu shvatila sam da recepta za bošću nema, bar ne potpunog i pečenog u škartocu iliti foliji , kako Klaudio kaže.

Recept za sarajevsku bošću preporučujem, dok prste oblizujemo ja i moji najmiliji, uz poruku, u životu budite uporni, sve što želite ili tražite naći ćete, pa čak i ako morate platiti glavnom kuharu piće da vam zapiše sastojke bošće na papirće:



Sarajevska bošća
- za 4 osobe
- trajanje pripreme 50 min.

Potrebno:
- 500g pilećeg filea
- 1 crveni luk
- 300g kapica šampinjona
- 2 velike žlice senfa
- 300ml vrhnja za kuhanje
- 2 velike žlice milerama 30%m.m.
- žlica maslaca
- sol
- biber bijeli
- papir za pečenje (onaj što koristite za kolče ili kuhanje/pečenje u škartocu)
kuhinjski konac/špaga ili silikonska vrpca za pećenje

Priprema:
Luk narezati na mjesece (ili slovo C), ugrijati wok i staviti maslac te luk. Kad luk zažuti dodajte pileći file koji ste izrezali na kockice, posolite i pobiberite. Pileće kockice trebaju zabijeliti sa svih strana, tada izvadite piletinu i luk na tanjur. Stavite kapice šampinjona u isti wok i čekajte da dobiju zlatno žutu boju sa svih strana.

Zamješajte umak u posebnoj posudi mileram + senf. Kad su šampinjoni zazlatili ubacite natrag kockice piletine i luk te umak mileram + senf i vrhnje za kuhanje. Sve dobro izmješajte i ugasite vatru.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Od papira za pećenje napravite kocku 40×40, na sredinu stavite 1/4 hrane iz woka, zatvorite paketić tako da sve krajeve podignete gore, ispod vrha krajeva (cca.10cm) zavežite konac.

Kad su 4 paketića (budući da je za 4 osobe) spremna, ubacite ih na protvan u pećnicu na 180 stupnjeva i pričekajte 20 min. Gotove paketiće servirajte NE otvorene na sredinu tanjura. Uz paketiće servirajte domaći ili kupovni kruh.









Pozdrav od Eveline iz Kuhinje ispod duge

Tekst & foto: Evelina Klajn


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
rockeros
Offline
Avatar

Ukupno postova: 661
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.12.2013. 13:03 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Luk narezati na mjesece (ili slovo C) hahaha placem svaki put na ove recepte xD

_________________
crk'o nam Marshall-mislim na pojačalo
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
yux031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 148
Lokacija: p.n.v.
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 08.12.2013. 17:54 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

rockeros je napisao/la: ›
Luk narezati na mjesece (ili slovo C) hahaha placem svaki put na ove recepte xD


Alla'hu akhbar! osijek031.com smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: