Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



SDP: Obilježavanje međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama [2013.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65808
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.11.2013. 12:15 
Naslov:  SDP: Obilježavanje međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama [2013.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak 28. studenoga, u 18h u prostorijama SDP (Strossmayerova 1, Osijek)održana je tematska sjednica Foruma žena SDP OBŽ , na kojoj je o obilježavanju 25. studenoga Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama govorila gošća Vlasta Radaković, dipl.iur te Sanja Stipanić, dr.- Predsjednica gradskog odbora za ravnopravnost spolova i GO FŽ SDP i Željka Bertić Kukić, prof, predsjednica FŽ SDP Osječko baranjske županije. Pročitana je i izjava socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske:

"Ženske organizacije 25.11 započinju provoditi međunarodnu kampanju "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" koja završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Time se simbolično povezuju ta dva datuma kako bi se istaknulo da su ženska prava – pravo na život bez nasilja, pravo na različitost i toleranciju, pravo na izbor – ujedno i ljudska prava."

Obilježavajući Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske poziva građanke i građane da izađu na referendum 1. prosinca 2013. godine i izjasne se PROTIV ustavnoga definiranja braka kao zajednice muškarca i žene.

Definiranje braka kao heteroseksualne zajednice u Ustavu RH PROTIV je vrijednosti na kojima se temelji naš politički angažman i zato članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a glasaju protiv.

Ova je inicijativa usmjerena protiv temeljnih ljudskih prava, zajamčenih Ustavom RH; jednakosti, slobode i ravnopravnosti građanki i građana.

Rastuća netolerancija i netrpeljivost spram različitosti u hrvatskome društvu i otvorene poruke mržnje - to su tendencije koje nas zabrinjavaju i kojima se i danas najoštrije suprotstavljamo.

Nasilje prema ženama, kao i nasilje prema pripadnicama i pripadnicima bilo koje manjinske skupine u hrvatskome društvu neprihvatljivo je i borba protiv iskaza mržnje nikada neće prestati biti na vrhu naše političke agende.''

Tekst: Željka Bertić Kukić, v.r./ Predsjednica Foruma žena Županijske organizacije SDP-a OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: