Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku osnovana udruga za promicanje gaming kulture - Lege

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65425
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2013. 9:57 
Naslov:  U Osijeku osnovana udruga za promicanje gaming kulture - Lege
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga za promicanje i razvoj informatičke i gaming kulture Lege osnovana je u srpnju 2013. godine kao jedina neprofitna organizacija takvog tipa na području istočne Hrvatske. Njezini osnovni ciljevi su promicanje, razvoj i podržavanje informatičke i gaming kulture u Osijeku ali i cijeloj Hrvatskoj.

Prema riječima predsjednika udruge Mateja Gele, udruga za sada broji desetak članova, a sjedište joj je u jednoj privatnoj kući, no planiraju se prijaviti na natječaj za iznajmljivanje prostora u vlasništvu Grada. Udruga je do sada imala tri projekta natjecanja u igranju video igrica pod imenom "League of Legends" koja su se održavala u osječkoj igraonici Log-Inn gdje su korisnicima na raspolaganju 32 računala koja se mogu spojiti u mrežu. Na svakom natjecanju bilo je 100-ak sudionika, 20-ak timova po pet igrača iz Hrvatske, Srbije, BiH i Madžarske koji su se natjecali za nagrade koje su im osigurali sponzori. Sljedeće natjecanje u igranju video igrica održat će se u subotu, 21. prosinca 2013. godine, također u igraonici Log-Inn.



U planu udruge je organizirati natjecanja iz informatike i gaminga, držati predavanja iz web designa, web programiranja, grafičkog dizajna, sigurnosti na Internetu i sl. U planu je također serija predavanja za djecu i mlade iz izrade web designa i web programiranja. Iako su djeca i mladi njihovi glavni korisnici, predavanja će biti namijenjena i svim drugim ljudima koji žele nešto naučiti. Takvi tečajevi, kao i oni iz informatike, bit će besplatni za korisnike. Osim organiziranja aktivnosti u Osijeku, planovi udruge su i voditi igrače na natjecanja u druge gradove.

Udruga se za sada financira iz članarina (50 kn za godinu dana) i donacija sponzora.

Više o samoj udruzi možete pronaći na njihovim službenim stranicama lege.com.hr ili na Facebook stranici. Za sve informacije o radu udruge ili ako želite postati članom javite se na e-mail udruga[at]lege.com[dot]hr ili osobi za kontakt ispred udruge na adresu matej.gelo[at]lege.com[dot]hr.



Tekst: M.M./Osijek031.com



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65425
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.11.2013. 16:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: