Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Udruga LIBERos - Osijek dobio neprofitnu i nevladinu udrugu za promicanje tolerancije i borbe za ljudska prava

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.11.2013. 10:01 
Naslov:  Udruga LIBERos - Osijek dobio neprofitnu i nevladinu udrugu za promicanje tolerancije i borbe za lju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Skupina Osječana i Osječanki ovoga je mjeseca osnovala neprofitnu i nevladinu udrugu LIBERos čija je svrha promicati toleranciju i borbu za ljudska prava, s naglaskom na prava LGBTIQ zajednice.

LIBERos svojim djelovanjem želi ostvariti slobodno, demokratsko i emancipirano civilno društvo u kojemu su temeljne vrijednosti sloboda, mir, nenasilje, individualnost, pravednost, rodna ravnopravnost, tolerancija, sloboda govora, sloboda misli, te očuvanje, promicanje i prihvaćanje različitosti, sloboda izražavanja kao i pravo na samoidentifikaciju i samodefiniciju.

Udruga trenutno broji petnaest stalnih članova i nekoliko desetaka simpatizera koji su motivirani sudjelovati u budućim aktivnostima. - Spomenute aktivnosti bi, između ostalog, uključivale i dijeljenje informativnih letaka i brošura koje bi educirale građane Osijeka o ljudskim pravima te zakonskim implikacijama promijene Ustava - ispričala je za crol.hr predsjednica udruge, Mirna Zlatić.

Iz udruge smatraju kako svrha referenduma nije zaštita braka nego diskriminacija LGBTIQ zajednice i takvo mišljenje namjeravaju izražavati putem organiziranih akcija. - Nadamo se da će organizirane akcije potaknuti javnost da izađe na referendum te zaokruži PROTIV - kazala je Zlatić i dodala da u budućnosti planiraju razne vrste informativnih i edukativnih akcija usmjerene na podizanje svijest građana o problemu diskriminacije LGBTIQ zajednice, što može i ne mora kulminirati prvom Povorkom ponosa u Osijeku.

Slavonski iskorak
- LGBTIQ populacija u Osijeku i okolici gotovo je nevidljiva javnosti. Do danas nije postojala udruga koja se zalagala za prava LGBTIQ zajednice te nije bilo pomaka u ostvarivanju vidljivosti, jednakosti ili otvorenog suživota svih građana bez obzira na seksualnu identifikaciju ili orijentaciju - nastavlja Zlatić.

Članovi udruge LIBERos nadaju se da će otvoriti vrata tolerantnijem Osijeku i omogućiti platformu za razvijanje vidljivosti i jednakosti LGBTIQ zajednice.

Udruga za sada nema službenu web stranicu, ali je zato dostupna Facebook stranica koja ovih dana poziva sve zainteresirane da se pridruže u osmišljavanju aktivnosti uoči i nakon referenduma.



Tekst i foto: Crol.hr



Zadnja promjena: Redakcija 031; 18.11.2013. 11:10; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Od sutra prestajem
Offline
Avatar

Ukupno postova: 206
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.11.2013. 11:05 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Od sutra prestajem
Offline
Avatar

Ukupno postova: 206
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.11.2013. 11:07 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: