Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mislavu Antoloviću potrebna pomoć dobrih ljudi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65877
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.11.2013. 8:08 
Naslov:  Mislavu Antoloviću potrebna pomoć dobrih ljudi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pojavila se nada u spas desetogodišnjeg dječaka Mislava Antolovića iz Osijeka, jedinog djeteta u Hrvatskoj koje boluje od iznimno rijetke bolesti, Fanconijeve anemije, bolesti slabo razvijene koštane srži zbog čega tijelo proizvodi manje krvnih stanica.

Naime, bolest je neizlječiva bez presađivanja koštane srži, no kod Mislava to do sada nije bilo moguće jer nije bilo odgovarajućih donora. Ni njegovi roditelji ni mlađi brat nisu mogli biti donori pa je jedino rješenje bilo da majka Ivana rodi još jednu bebu, i to umjetnom oplodnjom, kako bi Mislav dobio zdrave stanice iz pupkovine i koštane srži.

Taj zahtjevan i skup postupak obavljen je u bolnici u Chicagu. Postupak umjetne oplodnje bio je uspješan, Mislavova majka je zatrudnjela i krajem ovog mjeseca Mislav i njegovi roditelji odlaze u Berlin, u Charity Capus Wirchow-Klinikum, gdje će Ivana roditi kćerku čija će koštana srž i krv iz pupkovine spasiti Mislavov život.

Mislavu najprije predstoji transplantacija, a nakon toga osam mjeseci stroge izolacije uz šest mjeseci kućne izolacije. Iako će transplantaciju koštane srži Hrvatski zavod za zdravstveno stanje pokriti u cijelosti, Antolovićima je potreban novac za 14-mjesečni boravak u Berlinu.

Stoga oni mole dobre ljude da im još jednom pomognu novčanim sredstvima, kao što su im pomogli kada su putovali u Ameriku, kako bi mogli biti uz svoje dijete.

Svi koji žele pomoći Mislavu Antoloviću mogu to učiniti uplatama na kunski žiro-račun u PBZ-u broj 2340009-3102030023 (Ivana) ili na devizni račun PBZ, SWIFT: PBZGHR2X; IBAN: HR14 2340 0093 2124 5005 1. broj računa 20190567983 (Slaven).



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Foto arhiv Osijek031.com




Pročitajte i:
Bolestan dječak Mislav treba vašu pomoć!
Leo Klub Legos Osijek donirao 17.500 kuna za pomoć Mislavu Antoloviću

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: