Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Staze prema Tenji i Bilju pune pukotina, rupa i izbočina

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 71840
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.11.2013. 10:05 
Naslov:  Staze prema Tenji i Bilju pune pukotina, rupa i izbočina
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mnogi problemi biciklista ne nestaju izlaskom iz Osijeka, čak ni ako ste krenuli prema Bilju ili Tenji, mjestima koja su s Osijekom povezana biciklističkim stazama. Naime, staze su u katastrofalnom stanju, iako nisu posebno stare, a ironično je da je starija staza, ona prema Bilju, u boljem stanju nego ona prema Tenji, kažu biciklisti.

- Na biljskoj je biciklističkoj stazi netko čak bojom zaokružio i obilježio pukotine, rupe i izbočine kako bi ih biciklisti na vrijeme primijetili i obišli te tako spasili svoje kotače, gume i kosti - piše Ivan Sekol za Glas Slavonije.

- Staza prema Bilju odavno ne nudi dobre uvjete za vožnju, puna je rupa iz kojih na mjestima čak raste trava. Dodatan je problem što je staza niža od susjedne ceste pa noću svjetla automobila zasljepljuju bicikliste, što otežava izbjegavanje rupa i neravnina. Neshvatljiv je problem i pružni prijelaz, koji je metalnim ogradama prilagođen prolasku pješaka, ali ne i biciklista – rekao nam je Osječanin Vedran, koji biciklom često odlazi na vožnje Baranjom.

Biciklistička staza prema Tenji našla se na meti kritičara praktički i prije nego što je puštena u promet.

- Staza je krpana vrlo brzo nakon što je otvorena. Na jednom je mjestu dio staze doslovno otklizao u kanal i u prvoj se godini od otvaranja pokazalo da su radovi neadekvatno izvedeni – smatra stanovnik Tenje koji na posao u Osijek često ide biciklom.

Tekst: Ivan Podraza/BikeMyDay
Foto: BikeMyDay

Pročitajte i..
Potpisan ugovor o izgradnji biciklističke staze Osijek-Antunovac-Ivanovac
Gradnja biciklističke staze od centra Čepina do Livane započinje uskoro
"Rješenje" za Eurodomovu biciklističku stazu: sad je vidiš, sad ne vidiš!
Počelo asfaltiranje nasipa (biciklističke staze) Osijek-Višnjevac!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
ilija

Ukupno postova: 389
Spol: Muško Muško
Post Postano: 12.11.2013. 11:06 
Naslov:  

Redakcija 031 je napisao/la:
- Neshvatljiv je problem i pružni prijelaz, koji je metalnim ogradama prilagođen prolasku pješaka, ali ne i biciklista – rekao nam je Osječanin Vedran, koji biciklom često odlazi na vožnje Baranjom.

Zbilja neshvatljiv problem... Toliko opširan i dubok da ga se teško može pojmiti... Možda je ograda tamo kako bi se usporilo i sišlo s bicikla pri prelasku pruge?

Ukupno postova: 317
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 12.11.2013. 12:03 
Naslov:  

ilija je napisao/la:
- Neshvatljiv je problem i pružni prijelaz, koji je metalnim ogradama prilagođen prolasku pješaka, ali ne i biciklista – rekao nam je Osječanin Vedran, koji biciklom često odlazi na vožnje Baranjom.

Zbilja neshvatljiv problem... Toliko opširan i dubok da ga se teško može pojmiti... Možda je ograda tamo kako bi se usporilo i sišlo s bicikla pri prelasku pruge?

Zašto be se trebalo sići s bicikla? Jel motoristi silaze s motora ili možda vozači auta izlaze van kako bi provjerili da li dolazi vlak?!

Ukupno postova: 2875
Post Postano: 12.11.2013. 12:10 
Naslov:  

ilija je napisao/la:

ma tko još silazi sa bicikla.
pogledaj na vukovarskoj, od 10 biciklista 9 ih ladno obiđe ogradu i izađu na cestu pred automobile.
ograda je postavljena iz sigurnosno-zakonskih razloga, jer ako te pokupi vlak, a nije bilo ograde HŽ plaća odštetu.

Ukupno postova: 81
Post Postano: 12.11.2013. 13:20 
Naslov:  

Iz mog iskustva biciklisti su uglavnom debili kojima je vrlo dubokouman i znak STOP i tesko ga shvacaju, cast iznimkama, tako da je rjesenje preko pruznog prijelaza, nadam se, barem malo manje dubokoumno (iako i dalje duboko neshvatljivo, cini se) i k tome se jos dodatno nadam da ce cijenjeni biciklisti shvatiti da ne mogu ignorirati zeljezne sipke i jednostavno se teleportitati kroz njih, jer to je fizicka prepreka, jelte.

Sto se mene tice, ja bih im skinuo zeljezne prepreke pa neka prze preko pruge slobodno bez zaustavljanja cijenjenog bicikla, jedino ne znam kako rijesiti prepreke u vidu tracnica, naime tracnice ponekad nisu u ravnini s cestom, a cuo sam da su rubnici problem Razz

Inace ja vozim bicikl redovito, ali nakon sto citam neko vrijeme sve ove clanke postalo mi je neugodno pa se vise ne smatram biciklistom niti kada sam na biciklu Razz

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
lehi
Ukupno postova: 1463
Post Postano: 12.11.2013. 13:24 
Naslov:  

Upravo su to predizborni kapitalni projekti koji su se uistinu pokazali..

ilija

Post Postano: 12.11.2013. 14:53 
Naslov:  

roca je napisao/la:
ilija je napisao/la:

Zašto be se trebalo sići s bicikla? Jel motoristi silaze s motora ili možda vozači auta izlaze van kako bi provjerili da li dolazi vlak?!

Ne, motoristi i vozači auta se kreću po cesti i imaju rampu i svijetleće oznake pa nemaju baš previše potrebe za gledati ide li vlak.

Post Postano: 12.11.2013. 14:55 
Naslov:  

milo_moje je napisao/la:
ilija je napisao/la:

ma tko još silazi sa bicikla.
pogledaj na vukovarskoj, od 10 biciklista 9 ih ladno obiđe ogradu i izađu na cestu pred automobile.
ograda je postavljena iz sigurnosno-zakonskih razloga, jer ako te pokupi vlak, a nije bilo ograde HŽ plaća odštetu.

Znam, ne silazim ni ja ali barem zbog te ograde malo usporim ako ništa drugo. Biciklisti se kreću poprilično brže od pješaka
a prepreke koje smetaju autima i motorima za njih ne važe, u tome i jest problem.

Ukupno postova: 205
Post Postano: 12.11.2013. 16:11 
Naslov:  Re: Staze prema Tenji i Bilju pune pukotina, rupa i izbočina

Ovdje ocito sjede samo dezurni kopaci nosa i pljuvaci svega sto se napise.

Kao sto Vama vozacima smetaju upali kanalizacijski poklopci, tako i nama, biciklistima smetaju rubnjaci.

Prolasci preko pruznih prijelaza su vecinom ok napravljeni i dosta siroki, OSIM onog jednog na vukovarskoj (kucica od prometnika) gdje se jedva provucem biciklom...ali se provucem nekako.

I naravno da treba progovarati kako su sjebali sve sto su napravili glede staza, jer su sve staze manje vise neki predizborni projekti, ciji je rok trajanja kraci od mlijeka Male Muu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
Frost

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 12.11.2013. 16:17 
Naslov:  

Mo'š ti Hrvatsku u EU... Very Happy

Staza prema Bilju je još u koliko-toliko voznom stanju, više puta sam općini Bilje napominjao da netko nešto poduzme oko tih rupa, na što sam dobio odgovor da je komunalni redar izašao na stazu i poslikao situaciju.

To je bilo prije godinu i pol. Laughing

I ne znam tko se umiješao i zaustavio projekt javne rasvjete na toj stazi. Upravo kako je u članku navedeno - ako ti iz kontra smjera ide krkan s xenon dugim svjetlima i maglenkama, najsigurnije što se može je stati i pričekati da prođe, jer se jednostavno NIŠTA ne vidi u takvoj situaciji.

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 12.11.2013. 16:50 
Naslov:  

Staza za Tenju je slikana koliko i Joan Collins, a i bore su joj zatezali jednako puta koliko i njoj, nažalost sa istim učinkom.
Staza je i dalje puna pukotina, dijelovi iste su se odvalili i zarasli u travu. Na stazi kronično fali davno obećano osvjetljenje, kao i cijeloj prometnici uostalom. Potencijalni stupci za javnu rasvjetu, bi trebali teška teretna vozila spriječiti da skreću na samu stazu, jer ona su dobrim dijelom kriva za današnje stanje staze. Ukratko biciklistička staza prema Tenji, je opasna za prometovanje, i pitanje je dana kad će netko od biciklista stradati. Vrijeme je da naši gradski oci odaberu jedan lijep dan bez padalina i prošeću se spomenutom stazom, i nakon što i sami steknu uvid u probleme odluče kako dalje, jer ovako neće dugo.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
wilko

Ukupno postova: 201
Post Postano: 14.11.2013. 7:26 
Naslov:  

Tako će proći i staza za Antunovac...

milo_moje
Ukupno postova: 2875
Post Postano: 14.11.2013. 11:53 
Naslov:  

wilko je napisao/la:
Tako će proći i staza za Antunovac...

moguće, vrijeme će pokazati, ali ako sam dobro vidio da se pripremaju stupovi za rasvjetu.

Skoči u forum: