Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Održana prezentacija i javna debata "Nove energije u Mogućem svijetu"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65808
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.10.2013. 12:34 
Naslov:  [FOTO] Održana prezentacija i javna debata "Nove energije u Mogućem svijetu"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga za rad s mladima Breza u suradnji s Poljoprivrednim i Elektrotehničkim fakultetom organizirala je prezentaciju i javnu debatu na temu obnovljivih izvora energije u okviru projekta "Mogući svijet" u kojoj su predstavnici organizacije s Haitija Annette Noel, inženjerka elektrotehnike i Jn Claude Monerot, inženjer agronomije predstavili probleme s kojima se susreću u provedbi projekta na Haitiju "Nove energije".

Uz predstavnike s Haitija, glavnog koordinatora međunarodnog projekta "Mogući svijet" i predstavnika talijanske organizacije ProgettoMondo Mlal, Giannia Cappellotta te voditeljice projekta za Hrvatsku, Ivane Šibalić na Poljoprivrednom fakultetu 15. listopada studentima su se obratili prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić, prodekan za nastavu i prof. dr. sc. Kralik koji je u svom izlaganju predstavio projekt Znanstveni centar za obnovljive izvore energije pri Sveučilištu J. J. Strossmayera. Zahvaljujući prof. Kraliku predstavnici s Haitija proširili su svoja znanja o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije, a na njegovu incijativu organiziran je posjet predstavnika s Haitija i predstavnika projekta bioplinskom postrojenju i Farmi muznih krava u Maloj Branjevini.



Na Elektrotehničkom fakultetu, 16. listopada, zadovoljstvo suradnjom na ovoj projektnoj aktivnosti izjavio je prof. dr. sc. Darko Žagar, dipl. ing., dekan kao i prof. dr. sc. Damir Šljivac, predsjednik katedre za elektrane i energetske procese, koji je u svom izlaganju govorio o održivom razvoju energetike i usporedio probleme Hrvatske i Haitija.



Uz predstavljanje Haitija i izlaganja osječkih sveučilišnih profesora, studenti su imali priliku pogledati kratki dokumentarni film o problemima Haitija "Nove energije" nakon kojega su postavljali pitanja čime su pokazali veliko zanimanje za prezentaciju.



U sklopu prezentacije studentima su predstavljene i dosadašnje aktivnosti u okviru projekta "Mogući svijet" te mogućnost uključivanja u projekt kao prilika za aktivnim djelovanjem u području koje im je, svakako, srodno obzirom da je projekt koncipiran temom koja je dio njihovog obrazovanja.

U srijedu, 16. listopada, predstavnici s Haitija posjetili su i sjedište Udruge Breza gdje im je upriličeno druženje s djelatnicima Udruge Breza, prezentacija Hrvatske i Osijeka kao i prezentacija rada Breze te manifestacije "Zemlja bez granica".



U provedbi ovih aktivnosti, predstavnicama projekta "Mogući svijet", Ivani Šibalić, voditeljici projekta za Hrvatsku i Ines Perić, projektnoj asistentici, pomogle su i aktivistice u projektu - volonterke Josipa Glavurdić, Mirna Šmit, Martina Dundović, Ana-Marija Kesegić, Petra Corn i Dolores Matišić, a simultano prevođenje s francuskog na hrvatski jezik omogućila je Senata Majić.





Najava031: Prezentacija i javna debata o Haitiju i obnovljivim izvorima energije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: