Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uz slogan "Anarhizam nije terorizam" otvoren prvi osječki Festival anarhizma [FAOS 2013. dan #1]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65861
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2013. 19:53 
Naslov:  Uz slogan "Anarhizam nije terorizam" otvoren prvi osječki Festival anarhizma [FAOS 2013. d
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tiskovnom konferencijom održanom na otvorenom, u hladovini dvorišta Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, predstavljen je program Festivala anarhizma Osijek (FAOS) te njegovi sudionici.

FAOS se održava od 26. do 28. rujna na nekoliko lokacija u gradu, a okuplja aktiviste, predstavnike nevladinih organizacija i udruga Osijeka i Hrvatske, profesore, umjetnike i sve one koji sebe mogu pronaći pod pojmom anarhist.

Kroz sljedeća tri dana Osijek će tako postati centar anarhizma u Hrvatskoj jer će se kroz bogat program, koji uključuje razne oblike umjetnosti poput likovne kolonije, predavanja i rasprava o različitim temama, projekcija eksperimentalnih i animiranih filmova, radionica i večernjih druženja uz osječke punk bendove u pubu Barcelona, preispitivati što je to anarhizam, kako ukloniti predrasude o njemu te ga približiti ljudima uz slogan preuzet iz naziva središnjeg predavanja festivala, „Anarhizam nije terorizam“.

FAOS je organiziran u suradnji sa izdavačkom kućom Što čitaš? iz Zagreba koja je u dvorištu GISKO-a otvorila i svoj štand na kome se po pristupačnim cijenama (od 5 kuna naviše) mogu naći djela domaćih i stranih autora i autorica koji se bave aktualnim društvenim temama. Štand će biti otvoren cijelo vrijeme trajanja FAOS-a.

Organizatori FAOS-a uputili su i javni poziv svim Osječanima da se uključe u neke od ovih događaja te svojim dolaskom podrže festival i pomognu mu da postane tradicionalan te, već od sljedeće godine, međunarodno priznat festival izvan granica Republike Hrvatske.















Tekst i foto: M.M./Osijek031.com



Najava 031: FAOS - Festival anarhizma Osijek 2013. [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: